OVO JE PREVIŠE I OD NJEGA: Kontroverzni vlasnik Steaue Điđi Bekali proteruje vakcinisane igrače iz kluba

Novosti online 23. 02. 2022. u 19:03

"AKO mi ponudite pištolj ili vakcinu protiv korone, ja ću odabrati da me upucate iz pištolja" rekao je u oktobru prošle godine Điđi Bekali, kontroverzni vlasnik Steaue ili FCSB, kako se sada zbog sukoba oko imena zove slavni rumunski klub.

FOTO: EPA

Sada je ovaj ekscentrik, koji je svoje bogatstvo i politički uticaj u vreme pandemije uveliko koristio za negiranje pandemije, otišao korak dalje i - zabranio svim igračima kluba da se vakcinišu!

On je izjvaio da vakcina negativno utiče na igrače koji su potpuno nemoćni na terenu posle cepljenja i da ih on zbog toga ne želi u svom klubu.

Bekali je rekao svojim fudbalerima da će samo nevakcinisani moći da ostanu u timu i pohvalno govorio o igračima koji su varali oko potvrde o vakcinaciji, dok će vakcinisanim igračima biti zabranjeno da nastupaju za njegov klub.

Ova odluka mogla bi da izazove pravi haos u rumunskom fudbalu, koji već godinama obiluje raznim skandalima, a većinu njih je istini za volju proizveo upravo Bekali.

Kao jedan od ključnih "dokaza" za svoje tvrdnje, Bekali je izneo slučaj fudbalera Kluža Ciprijana Deaca koji u poslednje vreme kuburi sa zdravljem i formom, za šta Bekali krivi vakcinu, a ne Deacove pozne igračke godine.

- Zar niste videli igrače Kluža protiv Rapida? Kao da su spaval ina tereu! Svi vakcinisani su se mučili. Video sam to i po igračima mog kluba koj isu vakcinisani. kod mlađih ne utiče toliko ali svi stariji se muče. JEste li videli Ciprijana? Kod njega više nema onog vihora u igri - rekao je Bekali, zaboravivši pritom da je Ciprijan Deac pre nekoliko dana napunio 36. godina.

Inače, Rumunija je sa nešto više od 86 doza vakcine na sto stanovnika druga najmanje vakcinisana država u Evropi.

Zbog toga je i na ove Bekalijeve tvrdnje reagovalo rumunsko Nacionalno telo za borbu protiv Kovida.

- Vakcinacija protiv Kovida ne utiče negativno na formu fudbalera, naprotiv studije pokazuju da nevakcinisani sportisti koji se zaraze češće imaju "produženi kovid" a to svakako utiče negativno na njihov učinak na sportskom borilištu - odgovaraju rumunski stručnjaci.

BONUS VIDEO - Najbrži golovi u Ligi šampiona

 
Pogledajte više