ZVEZDA ŽELI REPRIZU: Crveno-beli bi na popravni, ali ni Ostrvo nije loše

Novosti online 18. 02. 2022. u 12:51

FUDBALERI Crvene zvezde sinoć su mirno pratili utakmice šesnaestine finala Lige šampiona, pošto su osvajanjem prvog mesta u grupi preskočili ovu fazu.

FOTO: KK Crvena zvezda

Ipak, kalkulatori su radili, ko bi valjalo, a ko ne bi valjalo da dođe za rivala crveno-belima 25. februara na žrebu u Nionu.

Pre evropskih iskušenja, šampion Srbije ima najveće u domaćem dvorištu, jer ih čeka Partizan i 166. večiti derbi, utakmica koja će odlučiti novog prvaka.

Tako da je daleko 10. mart, kada će Zvezda igrati prvi meč osmine finala Lige Evrope, ali do tada mogu na Marakani da maštaju o potencijalnim rivalima.

Verovatno je po meri navijača najviše par Šerif - Braga, timovi protiv kojih je ekipa Dejana Stankovića već igrala ove sezone, a naročito što je Šerif pobedio ekipu iz Portugala - 2:0.

Sigurno bi crveno-beli imali dodatan motiv protiv tima uz Moldavije jer ih je ta ekipa izbacila iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pored Šerifa, kao dobar potencijalni izbor nameće se i Glazgov Rendžers. Škotski prvak je šokirao kompletnu Evropu pobedom u Nemačkoj protiv Borusije iz Dortmunda (4:2). Sjajno su delovali "policajci", pre svih zahvaljujući napadaču Morelosu. 

Rendžers je demonstirao vanserijsku brzinu i uterao strah u kosti potencijalnim rivalima. Ipak, gledajući ostale potencijalne protivnike, Rendžers pripada kategoriji timova protiv kojih može da se igra. Imala bi Crvena zvezda priliku da se revanšira za eliminaciju iz kvalifikacije za Ligu šampiona leta 2007. godine. Rendžers je na Ajbroks Parku slavio sa 1:0 pogotkom Naća Nova, dok u Beogradu nije bilo golova.

Ostali favoriti su opravdali takav status. Istina, neće Atalanti biti lako u paklu Pireja. Olimpijakosu će biti potrebna minimalna pobeda za produžetke.

Jako blizu osmine finala i društva potencijalnih Zvezdinih rivala su španski predstavnici iz Andaluzije, Betis i Sevilja. 

Najviše nedonumica pred revanš ima u dvomeču između Barselone i Napolija (1:1), odnosno Red Bul Lajpciga i Real Sosijedad (2:2). Teško da bi crveno-beli imali velike izglede protiv ova četiri tima, ali bi njihov dolazak u Beograd predstavljao pravi spektakl.

Zbog odličnog poznavanja italijanskog fudbala i stručnog štaba sa tog podneblja, Lacio bi predstavljao umereo teškog rivala. Ali Porto će u Rim odneti lep kapital (2:1).

Naredni rival crveno-belih će biti neko od pobednika sledećih mečeva: Barselona - Napoli (1;1), Dortmund - Rendžers (2:4), Šerif - Braga (2:0), Zenit - Betis (2:3), Atalanta - Olimpijakos (2:1), Porto - Lacio (2:1), Lajpcig - Real Sosijedad (2:1) i Sevilja - Dinamo Zagreb (3:1).

BONUS VIDEO: Čuveni atomski sat u Pragu

 
Pogledajte više