KORAK DO ISTORIJE! Aleksandar Mitrović za "Novosti" posle 31 gola ove sezone za Fulam

N. Iljukić 14. 02. 2022. u 11:00

ALEKSANDAR Mitrović je na korak do istorije i rekorda svih vremena u Engleskoj.

Tanjug/AP

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije veoma brzo će postati i rekorder po broju pogodaka u Čempionšipu.

Srpski centarfor je u subotu postigao jedini gol za Fulam u pobedi protiv Hala u gostima i tako izjednačio rekord svih vremena u ovoj ligi koji je do subote po podne držao Ajvan Toni, napadač Brentforda, koji je prošle sezone postigao 31 gol za svoj tim.


- Radujem se svakoj utakmici i rekordu i znam da sam na korak do istorije. Ipak, primarni cilj Fulama ove godine je povratak u Premijer ligu i činimo sve da do kraja sezone obezbedimo poziciju na tabeli koja nas vraća u elitu - rekao je u kratkoj izjavi "Novostima" Aleksandar Mitrović, koji je uživao juče u slobodnom danu posle novog trijumfa Fulama.


Statistika prvog strelca Srbije i crno-belih iz Londona i uskoro svih vremena u Čempionšipu je ove sezone impresivna. Mitrović je na 30 prvenstvenih mečeva postigao 31 gol. Dve utakmice je nedavno propustio zbog virusa korona, a pred njim je do kraja šampionata još 16 utakmica, u kojima Fulam i Mitrović imaju sjajnu priliku za još bolji učinak.


Ekipa iz Londona je prva na tabeli sa 64 boda, a prati je Bornmut sa 58. Navijači su ubeđeni da će posle samo jedne sezone provedene u Čempionšipu, već sledeće da budu deo Premijer lige Engleske.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 
Pogledajte više