CEZAROVA ŠAMPIONSKA "PODVALA": Španski defanzivac lukavo prevario Brazilce u finalu klupskog prvenstva sveta u Dubaiju

Novosti online 14. 02. 2022. u 14:00

ČELSI se u subotu obreo na planetarnom tronu i prvi put u istoriji osvojio FIFA klupsko Prvenstvo sveta. Presudan je bio pogodak Kaija Haverca sa bele tačke, koji je u 116. minutu hladnokrvno pogodio mrežu Palmeirasa. Tako je posle pobedonosnog gola u finalu Lige šampiona, lane protiv Mančester sitija, pokazao da poseduje šampionski gen.

Tanjug AP

Međutim, teško da bi Haverc bio toliko smiren da prethodno njegov saigrač Cezar Aspilikueta nije izveo šampionsku "podvalu" Brazilcima. Poneo se Španac kao pravi kapiten, pošto je sudija posle gledanja VAR snimka, pokazao na belu tačku, uzeo je loptu u ruke i preuzeo na sebe sav pritisak protivničkih igrača.

Svima se činilo da će upravo Azpilikueta da šutira, čak i igrači Palmeirasa koji su pokušavali da prigovorima što više ometu defanzivca "plavaca", koji je ćutke upijao sve što su oni izgovarali. A kada je došao trenutak da se penal izvede, mirno je loptu predao Havercu koji se pripremao za presudni udarac bez ikakvog pritiska i treme od protivničkih igrača.

Cezas Aspilikueta u duelu sa igračem Palmeirasa u finalu klupskog prvenstva sveta koji je osvojio Čelsi / Tanjug AP


Na kraju, Azpilikuetina lukavost ispostavila se kao presudna da se Čelsi popne na planetarni vrh u Dubaiju i u bogatu vitrinu, doda jedini trofej koji je nedostajao klubu iz Londona, pošto su prethodno, sve evropske i domaće, već osvojili.

VELIČANSTVENI


ČELSI je u subotu postao tek peti klub u istoriji evropskog fudbala kojem je za rukom pošlo da osvoji svaki od pet najvrednijih klupskih trofeja (Kup/Ligu šampiona, UEFA kup/Ligu Evrope, Kup pobednika kupova, Superkup Evrope, FIFA svetskog klupsko prvenstvo/Interkontinentalni kup). Društvo od pet veličanstvenih, uz "plavce", još popunjavaju: Juventus, Ajaks, Bajern Minhen i Mančester junajted.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 
Pogledajte više