VRAĆA SE SUPERLIGA: Hoće li Partizan prekinuti Zvezdinu dominaciju - šta kažu kvote?

Promo

10. 02. 2022. u 12:00

TAČNO 55 dana. Toliko su vremena srpski klubovi imali prilike da se utegnu, eventualno pojačaju na deficitiranim pozicijama, a sve ne bi li u prolećnoj polusezoni pokušali da ostvare zacrtane ciljeve.

FOTO: FK Partizan

U Superligi će se već tradicionalno paralelno voditi tri bitke. Najgori se rvu za opstanak, skoro pola lige se makar deklarativno nada Evropi, dok se o tituli već po navici pitaju isključivo beogradski večiti rivali.

Partizan je ovog februara na pol-poziciji. Jesenji deo prvenstva završio je na prvom mestu sa pristojnih pet bodova prednosti nad Crvenom zvezdom. Osetna razlika u neujednačenoj ligi kakva je srpska, ali daleko od toga da crno-beli mogu da kažu da su makar i blizu pehara i prekida Zvezdine dominacije (crveno-beli su uzeli poslednja četiri prvenstva).

O tome svedoče i kvote Mozzart kladionica. Jer iako je Partizan favorit za šampionski pehar sa kvotom 1,85, Zvezda ne zaostaje previše. Kvota da će crveno-beli prigrliti i petu uzastopnu titulu plaća se Mozzart kvotom 1,90. Prevedeno: ako uložite 1.000 dinara na Partizan, i on postane šampion - zaradićete čisto 850 dinara, a u obrnutom slučaju, Zvezda će vam doneti "čistih" 900 dinara.

FOTO: FK Partizan

Imaju i u Ljutice Bogdana razloga da budu optimisti, čini se da su odradili solidan prelazni rok, u Ohiju Omoijuanfu doveli špica koji obećava, tu su i Kristijan Pičini Nemanja Motika, a pride je Zvezda obezbedila direktan plasman u osminu finala Lige Evrope, dok će Partizan u Ligi konferencije – sada bez Aleksandra Šćekića, ali sa Ljubomirom Fejsom Markom Jevtovićem – morati u baraž Lige konferencija s praškom Slavijom. Revanš će se igrati baš uoči večitog derbija na stadionu Rajko Mitić koji je zakazan za 27. februar.

Tu su, naravno, i izazivači, mada kako u 21. veku nismo imali šampiona sem Zvezde i Partizana čini se da se šanse Čukaričkog i Vojvodine mere promilima. Uostalom, Brđani imaju već 21 bod manje od crno-belih, Vojvodina čak 29. Otud i lepe okrugle kvote od 30 na trijumf Čukaričkog, odnosno 50 na opkladu da će pehar za šampiona završiti u Novom Sadu.

Ali ko voli, neka proba. Ako ima takvih. Jer svima je jasno: ovo je trka za dvoje. Partizan? Ili Crvena zvezda?

KVOTE ZA ŠAMPIONA SRBIJE

Partizan - 1,85

Crvena zvezda - 1,90

Čukarički - 30

Vojvodina - 50

Inače, Zvezda počinje proleće u subotu od 17.00 protiv Čukaričkog, dok Partizan dva i po sata ranije gostuje Radničkom u Nišu.

Pogledajte više