APENINI BRUJE: Da li je Dušan proslavom gola stao uz Dibalu?

Novosti online 07. 02. 2022. u 09:05

FUDBALERI Juventusa upisali su važnu pobedu u nedelju uveče protiv Verone, kojom su uspeli da prestignu Atalantu i "skoče" na četvrto mesto u Seriji A.

Tanjug/AP

Junak trijumfa bio je Dušan Vlahović, kojem je bilo potrebno samo 13 minuta da postigne gol na debiju i majstorijom oduševi navijače.

- Bilo je veoma važno pobediti u ovom meču jer je posle reprezentativne pauze najteže, posebno psihološki - istakao je Vlahović posle meča.

Zadovoljana je nekadašnji igrač Partizana debijem.

- Imali smo pravi pristup od početka i uradili smo važnu stvar, a to je pobeda. Moram da se zahvalim svojim saigračima i treneru što su mi toliko pomogli u poslednjih nekoliko dana. I ja pokušavam da što pre shvatim kako stvari ovde funkcionišu. Dajem sve od sebe.

Pogodak u ranoj fazi meča, prelep lob posle pasa Paula Dibale, sigurno će biti vetar u leđa u nastavku sezone za mladog Srbina.

- Napadaču je najvažnije da postigne gol, ali želim da unapredim svoju opštu igru, da se ‘otresem’ defanzivaca, da pomognem timu koliko god je to moguće. Trener mi je rekao da ostanem smiren i da će biti sve u redu.

Došao je Vlahović da pobeđuje u Torino, da osvaja trofej.

- Kao što sam rekao na konferenciji za novinare, Juve uvek ima najviše ciljeve. Kada Juve započne takmičenje, ima za cilj da ga osvoji. Ovde sam da dam svoj doprinos, ići ćemo korak po korak i videti kako će sezona da se razvija.

Vlahović se kod gola pridružio Paulu Dibali u proslavi kakvu koristi Argentinac, koji je već duže vreme u ratu sa čelnicima Juventusa.

- Bilo je spontano - zaključio je srpski reprezentativac.

Podsećanja radi, na listi strelaca šampionata Italije, Vlahović i Čiro Imobile iz Lacija imaju po 18 golova, pa će u nastavku Serije A da bude žestoka bitka i za kralja strelaca na “čizmi”.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 
Pogledajte više