"MALI BREDLI JE SADA SREĆAN": NJegov junak se vratio u omiljeni klub

Novosti online 01. 02. 2022. u 10:21

Nije ovo transfer koji će mnogo promeniti fudbal u novoj godini, niti je ovo jedan od onih multimilionskih transfera. Ovde je reč o romantici, fudbalskoj romantici u režiji Sanderlenda i Džermejna Defoa.

Foto AP

Legendarni napadač ima 39 godina, na jesen puni 40, ali želi da pomogne svom klubu u kom je igrao od 2015. do 2017. i bio najubitačniji u karijeri. On je za Sanderlend postigao 34 gola na 87 utakmica i to u Premijer ligi. 

A posebna veza između Defoa i Sanderlenda je Bredli Lauri, dečak koji preminuo u svojoj šestoj godini posle višegodišnje borbe sa kancerom.

Priča mališe koji je postao zaštitno lice Sanderlenda obišla je čitav svet i malo je onih koji ne znaju ništa o njegovom slučaju.

Bivši fudbaler Sanderlenda i engleski reprezentativac Džermejn Defo postao je njegov najbolji drug i svim silama pokušavao da malom Bredliju pomogne tokom borbe sa opakom bolešću.

Nije uspeo, Bredli Lauri je izgubio bitku sa teškom bolešću 8. jula 2017. godine, a njegov omiljeni igrač Džermejn Defo je tada na Tviteru postavio dirljivo oproštajno pismo.

- Zbogom, prijatelju, mnogo ćeš mi nedostajati. Osećam se blagosloveno što te je bog poslao u moj život, imao sam divne trenutke sa tobom, i na tome sam veoma zahvalan. Nikada neću zaboraviti kako si me gledao kada smo se prvi put sreli, tu istinsku ljubav u tvojim preslatkim očima. Teško mi je da pronađem reči kako bih objasnio koliko si mi značio. Način na koji si izgovarao moje ime, tvoji osmesi, kada si se u kameru smeškao kao superstar, ljubav koju sam osetio kada sam prvi put bio pored tebe. Tvoja hrabrost će me inspirisati do kraja života. Nikada nećeš znati koliko si me promenio kao osobu. Bog te sada ima u svojim rukama, uvek ću te nositi u srcu. Lepo spavaj, moj najbolji prijatelju - napisao je Defo.

Bredli je sada srećan negde gore, a Defo će svaki postignuti gol posvetiti svom velikom prijatelju i junaku... A svi oni koji budu gledali Sanderlend svim srcem će navijati za "crne mačke".

Pogledajte više