OHI SE VEĆ UKLOPIO: Mirko Ivanić hvali Norvežanina koji je postigao dva gola na pripremama

Zoran Ćorović

29. 01. 2022. u 22:11

DVE lucidne asistencije Mirka Ivanića donele su prvu pobedu Crvenoj zvezdi na pripremama u Antaliji. Srpski šampion je savladao LASK samo sa 2:1, jer je austrijski tim nadigran tako da je razlika morala da bude mnogo veća.

FOTO: FK Crvena zvezda

Ivanić je servirao lake egzekucije Ohiju i Kataiju, tako da je Norvežanin na obe prijateljske utakmice postigao po gol i uveliko se nameće kao ekstra pojačanje u napadu. Druga velika akvizicija, Italijan Pičini, tek treba da se pokaže.

- Ohi se brzo uklopio, o tome govori dosta i njegov učinak u dosadašnjem delu priprema - ističe Ivanić. - Sjajan je napadač, što će se tek videti. Sa Pičinijem nisam imao prilike da sarađujem, nadam se da će se brzo oporaviti i priključiti timu. Mladi igrači pokazuju veliki potencijal i drago mi je što ima toliko igrača iz Omladinske škole, poručio bih im samo da nastave ovako da rade. Mislim da će definitivno neki od njih i ostati sa nama posle ovih priprema, a neki će morati još neko vreme da sakupljaju minute.

Ekipa se uigrava, za to i služe pripremne utamice, ali svima je bitno da Zvezda uvek ostavi dobra utisak i bude uvedljiva.

- Rekli smo da nam nije važan rezultat na pripremama, ali ne bih mogao da se složim sa tim jer smo navikli da pobeđujemo i šta god da radimo, uvek idemo na pozitivan rezultat. Prva utakmica je bila protiv Maribora, nismo imali neke posebne zahteve koje smo trebali da ispunimo. Druga utakmica protive ekipe LASK je bila takmičarska, ritam je bio mnogo jači i dobro je što smo pobedili. Ima i dosta novina, na svakim pripremama stručni štab dođe sa nekim novim idejama. Radimo svakodnevno, analiziramo greške kao i dobre stvari i ubeđen sam da ćemo biti bolji nego što smo bili prošle godine, a bili smo fantastični osim dva kiksa koja smo imali u Superligi.

Ivanić, najbolji fudbaler 2020. godine u anketi "Novosti", uveren je da će i ova sezona biti Zvezdina, iako će se juriti pet bodova minusa.

- U narednih šest meseci imamo osminu finala Lige Evrope i borbu za titulu. Naravno, verujemo da možemo da osvojimo prvenstvo, jer nas očekuje dosta utakmica, kao i plej-of. Dogovorili smo se da gledamo samo nas, da budemo koncentrisani na ono što radimo. Sigurno ćemo biti bolji, želimo da osvojimo titulu, a osmina finale će biti kruna takmičenja u Evropi u poslednje dve godine. Sa nestrpljenjem iščekujemo da čujemo ime protivnika za taj meč.

BONUS VIDEO: Pogodak Crvene zvezde za izjednačenje protiv LASK-a

 
Pogledajte više