SPASILAC: Votford umesto Ranijerija doveo bivšeg selektora Engleske

Novosti online 25. 01. 2022. u 20:41

ŽELEO je Klaudio Ranijeri da makar izdaleka oponaša podvig koji je svojevremeno ostvario sa Lester sitijem, ali - tri i po meseca posle preuzimanja Votforda dobio je otkaz. Dan kasnije, taj engleski klub je imenovao njegovog naslednika.

Tanjug/AP

U pitanju je Roj Hodžson.

Ovaj 74-godišnji stručnjak je od 2017. do 2021. radio u Kristal Palasu, a prethodno je četiri godine bio selektor Engleske.

Tokom bogate trenerske karijere vodio je, pored ostalih, i Inter, Blekburn, Udineze, reprezentaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata, reprezentaciju Finske, Fulam, Liverpul i Vest Bromvič Albion.

Najveći uspeh ostvario je s Interom, s kojim je ušao u finale Kupa UEFA 1997, a titule je osvajao u Švedskoj sa Hamlštadom i Malmeom, te Danskoj sa Kopenhagenom.

Što je otpušten Klaudio Ranijeri?

Uprava kluba rešila je da se prekine saradnja s italijanskim stručnjakom nedugo nakon što je u petak doživeljen debakl (0:3) u meču sa rivalom u borbi za opstanak, Noričem.

Votford je tek 18. na tabeli Premijer lige, a sada je morao da potraži i trećeg stratega u novoj sezoni, jer je gazda kluba, Đino Poco, 3. oktobra smenio menadžera Ćiska Munjoza, kada je ekipa bila 14.


Ranijeri je tokom tri i po meseca rada u ovom klubu osvojio samo sedam bodova, a vrhunac je bila pobeda od 4:1 protiv Mančester junajteda u novembru. 

Ipak, od tada je osvojen samo bod, i to u vidu rezultata 1:1 s "davljenikom" Njukaslom, 15. januara.


Podsetimo, Klaudio Ranijeri je ispisao pravu fudbalsku bajku u sezoni 2015/2016, kada je sa Lesterom, kome se predviđala borba za opstanak, osvojio Premijer ligu.

Bonus video: Pripreme FK Crvena zvezda

 
Pogledajte više