CEO SVET IH JE BODRIO: Ben i Komori ispali sa Kupa afričkih nacija, kakav kraj fudbalske bajke! (VIDEO)

Novosti online 24. 01. 2022. u 21:55

FUDBALSKA reprezentacija Komorskih Ostrva, najprijatnije iznenađenje Kupa afričkih nacija, ispala je u osmini finala ovog takmičenja, u kome je nastupila bez ijednog golmana, a imala igrača manje čak 83 minuta.

Tanjug/AP

Petostruki šampion Afrike, Kamerun, nadigrao je autsajdera, a konačnih 2:1 samo delimično nagoveštavaju zbivanja sa ove utakmice. Jer, to uopšte nije bio običan duel.


Naime, Komori su zbog odluke nadležnih fudbalskih institucija morali da igraju bez pravog golmana, odnosno niko od trojice prijavljenih nije mogao na teren. Jedan zbog povrede, jedan zbog pozitivnog rezultata na korona-testu, a treći iako je jutros bio "negativan", no nije prošlo 48 sati od tada da bi smeo da zaigra.


I, tako je umesto pravog čuvara mreže, među stative stao levi bek Šaker Aladur (koji je imao i neke odlične intervencije!), dok se u napadu El Fardu Ben, sa kombinanovom postavom Komorskih Ostrva - usled brojnih korona-odsustava, nadao čudu.


Međutim, već u sedmom minutu to čudo je "oterano" sa stadiona "Olembe" u Jaundeu, kada je Benov saigrač Abdu isključen.

Fudbaleri Komorskih Ostrva ne mogu da se pomire sa sudijskom odlukom na meču s Kamerunom / Tanjug/AP


Bez pravog golmana, s igračem manje, Komorska Ostrva su se hrabro borila, a debitantski nastup na Kupu afričkih nacija završila su porazom.

I to uz primljene golove u 29. minutu, kada je strelac bio Toko Ekambi, odnosno u 70. kada je Aladura savladao Vesnan Abubakar.

Na kraju fudbalske bajke Komorskih Ostrva sve je, ipak, završeno donekle bajkovito: sedam minuta pre završetka utakmice, fantastičnim golom iz slobodnog udarca Jusuf M'Šangama je "ispisao" junake ove priče sa prvenstva Afrike u velikom stilu.


Kamerun će u četvrtfinalu igrati protiv Gambije, koja je u dramatičnom meču eliminisala Gvineju.

Bonus video: Devojčica iznenadila Novaka Đokovića na Ostrogu

 
Pogledajte više