ŠOK-GOL U 91. POGURAO SITI KA TITULI: Premijer liga već rešena? (VIDEO)

Novosti online 29. 12. 2021. u 22:37

IMA još dosta da se igra u ovoj sezoni, ali Premijer liga već može da "vidi" u kom pravcu se razvija šampionska trka.

Tanjug/AP

U 20. kolu prvi pratilac vodećeg Mančester sitija, Čelsi, doživeo je šok u 91. minutu.


Vodio je protiv desetoplasiranog Brajtona zahvaljujući golu koji je Romelu Lukaku, posle jednog manjeg rvačkog zahvata, postigao u 28. minutu, ali se hrabri gost domogao boda u sudijskoj nadoknadi vremena.


Naime, dok se Mejson Maunt, asistent kod vodećeg pogotka, smejao jer mu je poništen njegov za 2:0, zbog procene da je napravio prekršaj u napadu prilikom oduzimanja lopte, na drugoj strani terena odvijala se akcija Brajtona koja je dovela do izjednačujućeg pogotka.

Veteran Dani Velbek, koji je u 80. minutu ušao u igru, fantastično je reagovao na centaršut s levog krila i glavom postavio konačnih 1:1.

Dani Velbek sa saigračima slavi gol Brajtona protiv Čelsija / Foto: Tanjug/AP

Čelsi je tako došao do 42, umesto očekivana 44 boda, a Mančester siti se odmakao na 50 pobedom protiv Brentforda (strelac jedinog gola bio je Foden u 16. minutu, za 10. uzastopni prvenstveni trijumf ekipe Pepa Gvardiole, koja je dominirala i ovoga puta).


Ispod "plavaca", sa 41 bodom, je trećeplasirani Liveprul, uz meč manje, ali i činjenicu da je u prethodnom prvenstvenom nastupu izgubio od Lestera (0:1), a pre toga odigrao 2:2 sa Totenhemom.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 
Pogledajte više