NOVI IZAZOV U DINAMU: Predrag Rogan u Uzbekistanu

Novosti online 29. 12. 2021. u 08:56

NOVI superligaš uzbekistanskog prvenstva sa klupe će predvoditi talentovani srpski stručnjak. Klub iz Samarkanda predstavio je Predraga Rogana kao novog šefa stručnog štaba.

FOTO: M. Vukadinović

Nakon dvomesečnih pregovora Rogan i Dinamo potpisali su saradnju na godinu dana.

- Zatražio sam malo vremena, da razmislim. Prethodno, radio sam u zemljama drugačijih kultura – Kuvajtu i Mađarskoj. Uzbekistanci su s moje strane zaslužili respekt, pozvali me na dve nedelje u goste i ostavili prostor da se izjasnim. Nije to mala stvar. Vidni napori da postanem deo Dinama, želja, poštovanje i korektnost, utabali su stazu mojoj konačnoj odluci - rekao je Rogan, a prenosi "Sport klub".

Pomoćnik će mu biti Ivan Jević, doskorašnji trener OFK Titograda. Uz njega i Bojan Miladinović, bivši štoper Crvene zvezde, koji ima iskustva rada u Uzbekistanu, gde je nastupao za Pahtakor.

Foto: M.Vukadinović

Na timskom planu, Roganov stručni štab očekuje izazovniji posao.

- Angažovanje u tek promovisanom superligašu podrazumeva širu lepezu poslova. Iako ćemo na treninge s prvim danima januara, a šampionat startuje u martu, ekspeditivnost se podrazumeva. Mudrost i strpljivost moraju da prate selekciju, pripreme ostaju u domenu stručnog štaba. Normativi dozvoljavaju angažmane desetorice domaćih fudbalera, četvorice stranca i jednog Azijata. Ima ograničenja, ali i mogućnosti da 15 novajlija promene, iz korena, sliku tima - rekao je Rogan u susret novim izazovima

Četrdesetsedmogodišnji trener u karijeri je vodio Rad, Palić, Zemun, Mačvu, TSC, Napredak, Spartak, Ujpešt i Voždovac...

BONUS VIDEO

 
Pogledajte više