KOSTIĆ UMESTO KOLAROVA? Inter sprema "zamenu" srpskih internacionalaca u zimskom prelaznom roku

Novosti online 28. 12. 2021. u 19:25

INTER se na kraju 2021. godine šepuri sa vrha italijanske Serije A.

FOTO: N. Paraušić

Sa 46 bodova, četiri boda više od prvih komšija i večitog gradskog rivala, Milana, popularni "neroazuri" već prave planove za januarski prelazni rok.

U njemu, prema tvrdnji medija sa Čizme, na izlaznim vratima je nekadašnji kapiten Srbije Aleksandar Kolarov (36), a pred ulazom u svlačionicu je vezista "orlova" Filip Kostić (29).

Osim Kolarova, trener Simone Inzagi je pristao da pusti još dvojicu igrača, Matijasa Vesina (traži ga engleski klubovi) i Stefana Sensija (ponude Sasuola, Torina i Empolija). Što se tiče Kolarova, za njega se poslednjih meseci raspitivao Kaljari.

Od svega pomenutog bi mogao da "profitira" upravo Kostić, koji se izgleda već dogovorio oko svih uslova sa Interom. Kako pišu Italijani, dobiće platu od 2,5 miliona evra godišnje, a Ajntrahtu će na ime obeštećenja da pripadne između osam i deset miliona evra.

Kolarov je, inače, od jeseni 2020. u Interu i za to vreme je nastupio 15 puta u svim takmičenjima (bez gola), dok je Kostić 29 puta tresao mreže u dresu Ajntrahta, od 2018/2019. (145 utakmica).

Pogledajte više