SRBIN SMETA SRBINU: Inter mora da "otera" jednog, da bi doveo drugog...

Novosti online 28. 12. 2021. u 09:18

INTER je preuzeo primat na Apeninima! "Stara dama" je prošlost, Juventus nije ni nalik ekipi koja je godinama harala "čizmom".

Foto: EPA

Milan, koji je godinama bio gazda grada mode, polako se vraća na veliku scenu, ali ono što čine "neroazuri" u poslednje dve godine je nešto najbolje u Italiji. 

Inter je prošle sezone osvojio titulu, a sada je kao lider završio 2021. godinu. Polako se "neroazuri" spremaju za zimsku transfer pijacu. 

Trener Simone Inzagi je dao zeleno svetlo trojici igrača za odlazak. To su  Aleksandar  Kolarov, Stefano Sensi i Matijas Vesino. A ni klub nema ništa protiv da im vidi leđa... Pogotovo što Srbinu i Urugvajcu ističu ugovori na leto pa bi možda moglo da se uzme i neko simbolično obeštećenje uz skidanje sa platnog spiska i šestomesečnu uštedu.

Od njihovih odlazaka će da zavise dolasci. Za Sensija se interesuje gomila prvoligaša (Sasuolo, Empoli, Torino, Specija...), Vesina traže Englezi, a Kolarov se do sada pominjao kao želja Kaljarija. Ukoliko sva trojica odu, Inter će pokušati da dovede vezistu i levog spoljnjeg.

Naitan Nandez iz Kaljarija je prva želja za vezni red, dok je glavna meta za levi bok srpski reprezentativac Filip Kostić. Čak je Inter pristao i da čeka do sledećeg leta jer je malo verovatno da će Ajntraht usred sezone pristati da pusti fudbalera koji je stvorio najviše šansi saigračima u ligama petice ove sezone.

Nemci su letos bili nepopustljivi kada je izgledalo kao sigurno da se Kostić seli u Lacio, ali sada je drugačija situacija. On narednog leta ulazi u poslednju godinu ugovora i klub mora da ga proda ako želi da zaradi na njemu. Kostić se već dogovorio sa Interom oko ugovora vrednog 2.500.000 evra godišnje dok će Nemcima pripasti između 8.000.000 i 10.000.000 evra na ime obeštećenja.

Sve je spremno u Milanu da jedan Srbin zameni drugog i da kolonija Balkanaca ostane zadovoljna.

BONUS VIDEO

 
Pogledajte više