BRANIOCI TROFEJA UZVRATILI UDARAC "Kapiteni biraju", 51. tradicionalna anketa "Novosti"

Đ. S. 23. 12. 2021. u 09:00

BRANIOCI krune uzvraćaju udarac. Aleksandar Katai i Dušan Tadić, prošlogodišnji pobednici ankete "Večernjih novosti" pod nazivom "Kapiteni biraju fudbalera godine", priključili su se ovogodišnjem izboru, što nam već drugog dana garantuje neizvesnu trku.

FOTO: M. Vukadinović

Njih dvojica su peti i šesti kandidat u konkurenciji za dve glavne kategorije zaslugom kapitena Spartaka i TSC, Mihajla Ivančevića i Saše Tomanovića.

Nosilac trake iz redova Subotičana Ivančević bez razmišljanja je "ispalio" ime vođe Ajaksa, budući da je u obzir uzeo sva dostignuća sa klubom i reprezentacijom i proglasio ga za prvu zvezdu srpskog fudbala. U domaćem prvenstvu slične parametre je primenio prilikom odabira Mirka Ivanića, koji se zasada izdvojio u trci našeg lista sa glasom više od konkurenata.

Međutim, sasvim očekivano, zbog glasa Tomanovića, Ivanić je dobio konkurenciju u saigraču, trostrukom osvajaču trofeja "Novosti" Aleksandru Kataiju, dok je za najboljeg domaćeg igrača od Aljaske do Australije izbor pao na Dušana Vlahovića, koji poput Ivanića zasada drži pol-poziciju u našoj trci posle drugog dela sa dva glasa. Nove izbore predstavićemo već u sutrašnjem broju.nĐ. S.

MIHAJLO IVANČEVIĆ  (Spartak)

Mihajlo Ivančević/FOTO: Privatna arhiva

Tim godine
Simić (Vojvodina) - Jovanović (Napredak), Dragović (C. zvezda), Vujačić (Partizan), Rodić (C. zvezda) - Marjanović (Napredak), Zdjelar (Partizan) - Katai (C. zvezda), Natho (Partizan), Ivanić (C. zvezda) - Gomeš (Partizan).

Fudbaler godine

MIRKO IVANIĆ

- KADA su u pitanju igrači Crvene zvezde, Mirka Ivanića vidim kao najkonkretnijeg. Upravo zbog toga, ofanzivac crveno-belih je moj izbor u ovoj kategoriji, a vredno je napomenuti i vrhunsku statistiku, kao i sposobnost da rešava bitne utakmice.

Prva zvezda

DUŠAN TADIĆ
O DUŠANU Tadiću dovoljno govori činjenica da je kapiten Ajaksa i reprezentacije. Imao je izvrsnu sezonu u Holandiji i Ligi šampiona, dao je gol i asistirao u Lisabonu, i sve potkrepio fenomenalnom statistikom.

REPREZENTACIJA
Rajković (Rems) - Milenković (Fiorentina), Spajić (Krasnodar), Pavlović (Monako) - Kostić (Ajntraht), Milinković-Savić (Lacio), Lukić (Torino), Ne. Maksimović (Hetafe), Tadić (Ajaks) - A. Mitrović (Fulam), Vlahović (Fiorentina).

SAŠA TOMANOVIĆ  (TSC)

Saša Tomanović/FOTO: Privatna arhiva

 

Tim godine
Borjan (C. zvezda) - Gajić (C. zvezda), Dragović (C. zvezda), Vujačić (Partizan), Urošević (Partizan) - Kanga (C. zvezda), Natho (Partizan) - Ivanić (C. zvezda), Katai (C. zvezda) - Gomeš (Partizan), Jovanović (Čukarički).

Fudbaler godine

ALEKSANDAR KATAI
- IGRAČ koji pravi ozbiljnu razliku na terenu, svaki kontakt sa loptom je opasnost za protivnika. Kada je Aleksandar Katai u igri, Zvezda igra sjajno i pravi odlične rezultate i zbog toga sam ga odabrao u ovoj kategoriji.

Prva zvezda

DUŠAN VLAHOVIĆ
VLAHOVIĆ - igrač koji je najviše napredovao, vidi se da radi na sebi maksimalno. Postiže sjajne golove iz utakmice u utakmicu, postao je mašina za golove, u budućnosti će biti sigurno još bolji. Klasa napadača za najveće klubove u Evropi.

Reprezentacija
Rajković (Rems) - Milenković (Fiorentina), Pavlović (Monako), S. Mitrović (Hetafe) - Radonjić (Benfika), Maksimović (Hetafe), Milinković-Savić (Lacio), Tadić (Ajaks), Kostić (Ajntraht) - A. Mitrović (Fulam), Vlahović (Fiorentina).

Pogledajte više