RANGNIK IMAO JASNU PORUKU ZA POGBU: Ne želim bilo koga da ubeđujem da ostane u klubu

Novosti online 11. 12. 2021. u 09:24

RALF Rangnik je seo na klupu Mančester junajted. Već je odradio dve utakmicu kao trener "crvenih đavola", ali mnogi se pitaju šta će biti sa Polom Pogbom.

FOTO: AP

Francuz zbog povrede ne igra u poslednje vreme, a veliko je pitanje i da li će kada bude bio spreman da se vrati na teren.

Nemački stručnjak je istakao da se raduje saradnji sa Pogbom, ali da nikog neće da ubeđuje da ostane u klubu.

- On može biti veoma važan igrač, i ja sam svestan toga. Ipak, to važi i za sve druge igrače koje imamo na raspolaganju. Igrači bi trebalo da žele da ostanu u klubu. Ukoliko neki igrač ne želi da igra za Mančester junajted, čak i na duže staze, mislim da nema smisla da ga bilo ko iz kluba ubeđuje da ostane. Ovo je veliki klub sa fantastičnom podrškom i mislim da niko ne bi trebalo ni da pokušava da nekoga nagovara da ostane – rekao je Ragnik za "Skaj Sports".

Ralf Rangnik/Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Ipak, ne želi bivši trener Šalkea brzo da donosi zaključke, već hoće da sačeka da se sjajni vezista oporavi od povrede.

- Ipak, sačekaćemo i videti rasplet situacije. Sa Pogbom sam razgovarao svega 15 minuta preko telefona pre neki dan. Hajde prvo da ga vratimo u tim, da bude skroz fit, pa ćemo videti gde smo, i koliko je ekipa napredovala do tada. Ja nisam trener samo Polu Pogbi, ja sam trener svim drugim igračima, i moj zadatak je da ih napravim boljim. Moram da unapredim svakog igrača pojedinčno, a to je jedino moguće poboljšavanjem igre celokupne ekipe - zaključio je Rangnik.

Pogba je ove sezone u Premijer ligi odigrao devet utakmica i nije uspeo da se upiše u strelce, ali je zabeležio čak sedam asistencija.

Mančester junajted danas gostuje Noriču (18.30) u 16. kolu tamošnjeg prvenstva.

BONUS VIDEO: Bakljada navijača Anartozisa pred početak meča sa Partizanom

 
Pogledajte više