BARSELONA ISPALA IZ LIGE ŠAMPIONA: Bajern držao čas, a rasplet - odložen! (VIDEO)

Časlav Vuković 08. 12. 2021. u 22:53

BARSELONA nije uspela u Ligi šampiona, agonija slavnog kluba se nastavila. Katalonci su izgubili od Bajerna u Minhenu sa 3:0 i na proleće će igrati u Ligi Evrope. A kakvo je to samo veče u elitnom takmičenju bilo... Poslednje u jesenjem delu sezone, kojim je spuštena zavesa na nadmetanje po grupama.

FOTO: AP/Tanjug

Barselona je nekada bila strah i trepet, ali nisu ovo oni Katalonci od kojih je drhtala Evropa. Promenilo se mnogo toga, pa tim sa "Nou Kampa" sada deluje kao lak zalogaj za mnoge klubove na Starom kontitentu.

Bajern je ostvario četvrti uzastopni trijumf protiv Barselone, uz gol ralziku - 16:4. Zaista, impresivno!

Posrnuli španski velikan će tako prvi put igrati u Ligi Evrope još od sezone 2003/2004.

Držao je španski klub "nulu" do 34. minuta kada je Tomas Miler glavom posle asistencije Roberta Levandonvskog uspeo da savlada zemljaka Marka Andrea ter Štegena. Loptu je na liniji pokušao da stigne Ronald Arauho, no u tome nije uspeo.

Tim Julijana Nagelsmana je do odlaska na odmor uspeo da duplira prednost preko Liroja Sanea koji je postigao fantastičan gol u akciji koju je započeo Manuel Nojer.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku susreta. Ekipu Ćavija Ernandeza je dotukao Džamal Musijala kome nije bilo teško da loptu ubaci u gol posle dodavanja Alfonsa Dejvisa.

Pred Kataloncima je mnogo rada kako bi se ovaj tim vratio na nivo dostojan Lige šampiona i kako bi ponovo bar delimično ličio na ekipu kadru da ruši najveće klubove Evrope.

Uz Bajern u osminu finala iz grupe E ide Benfika koja je pobedila Dinamo Kijev (2:0) i sa bodom više od Barselone je zauzela drugu poziciju.

Sa druges strane, Ralf Rangnik je debitovao na klupi Mančester junajteda u Ligi šampiona i remizirao je sa Jang Bojsom (1:1).

Dobrano je namački stručnjak prmešao karte na ovoj utakmici. Kapiten je bio Nemanja Matić, a igrao je i na novoj poziciji. Takođe, u sastavu nije bilo standardnih Harija Megvajera, Bruna Fernandeša, Kristijana Ronalda...

Dobili su priliku igrači sa manjom minutažom da se nametnu novom treneru i počelo je dobro. Samo devet minuta je domaćinu bilo potrebno da pobede. Luk Šo je centrirao sa leve strane, a Mejson Grinvud se sjajno snašao i postigao fantastičan pogodak.

Nisu gosti želeli da se predaju, pa je Fabijan Rider samo tri minuta pre odlaska na odmor uspeo da poravna rezultat, pošto je postigao gol o kome će se pričati. Pogotku je prethodila greška Van de Beka.

Pokušao je Junajted u nastavku susreta da dođe do pobede, ipak promene ishoda nije bilo. To nije uticalo na poziciju na tabeli "crvenih đavola" koji sa prve pozicije otišli u osminu finala Lige šampiona. Sa druge strane, ekipa iz Berna je završila učešće u Evropi za ovu sezonu.

Za drugo mesto u grupi F boriće se Atalanta i Viljareal čiji meč je odložen zbog snega koji je pada u Bergamu.


Liga šampiona, sreda - rezultati 6. kola i tabele:

Grupa E:
Bajern - Barselona 3:0 (2:0)
Befika - Dinamo Kijev 2:0 (2:0)
Tabela: Bajern 18 bodova, Benfika 8, Barselona 7, Dinamo Kijev 1

Grupa F:
Mančester junajted - Jang Bojs 1:1 (1:1)
ODLOŽENO: Atalanta - Viljareal
Tabela: Mančester junajted 11, Viljareal 7, Atalanta 6, Jang Bojs 5

Grupa G:
Volfzburg - Lil 1:3 (0:1)
Salburg - Sevilja 1:0 (0:0)
Tabela: Lil 11, Salcburg 10, Sevilja 6, Volfzburg 5

Grupa H:
Juventus - Malme 1:0 (1:0)
Zenit - Čelsi 3:3 (2:1)
Tabela: Juventus 15, Čelsi 13, Zenit 5, Malme 1

Pogledajte više