MOCA DAR OD BOGA: Milutin Šoškić u neverici posle smrti Momčila Vukotića

N. Iljukić 05. 12. 2021. u 20:31

MENI i dalje nije jasno, kako to Bog uzima poslednjih godina samo one najbolje. Jedva sam zadržao suze i jedva sam došao do daha kada sam čuo vest da je otišao naš Moca.

Foto arhiva VN

Ovako je drhtavim glasom, jedva čujno na poziv iz "Novosti" pričao legendarni golman Partizana Milutin Šoškić. Šta je sve 83-godišnji čika Šole preturio preko svojih ruku, kolena, spasavao iz svoje mreže i svog peterca... Vest o smrti Momčila Vukotića dočekala ga je u kišnom decembarskom petku potpuno nespremnog.

- Šokiran sam. I dalje ne mogu da verujem da nema Moce. Mnogo me boli to što je preminuo. On je bio ljudska i fudbalska gromada. Gde god se pojavio, plenio je svojim gospodskim držanjem i ponašanjem. Na terenu i van terena je bio čovek za primer drugima. Dosta smo drugovali i radili zajedno, kada se vratio u Partizan iz Bordoa. Mnogo je to značilo i nama u klubu i svom navijačima - dodaje Šoškić, ubedljivo najbolji golman kojeg je Partizan ikada imao.

Foto arhiva VN

 

Moca Vukotić je bio svestran čovek. Voleo je fudbal iznad svega, a posledih godina je sjajno slikao.

- Doneo mi je pre nekoliko godina na poklon jednu svoju sliku. Gledam je od petka i sve nešto razmišljam. Kako je Moca svima nama u Partizanu i fudbalu bio dar od Boga, a kako je dar prema slikarstvu on takođe dobio od Boga - dodaje Šoškić.

Ljudi koji se ovih dana opraštaju od Vukotića pominju u svojim sećanjima gotovu identičnu stvar: koliko je Moca bio dobar čovek.

- Takav se ne rađa često. Ta dobrota koju je on nosio u sebi i onim svojim očima se retko sreće. Njega niste mogli da čujete na terenu da se raspravlja sa sudijom. Bio je izuzetno dostojanstven čovek i igrač. Gde god smo bili uvek je na najlepši način predstavljao Partizan. Dugo nisam bio ovako tužan. Plakao sam ceo dan kada je otišao naš Moca - kaže na kraju setno legendarni Šoškić.

STADIONU MOCINO IME

NEDUGO posle smrti Momčila Vukotića, još jedna legenda Partizana i rekorder koji je baš njega nasledio, Saša Ilić, predložio je da stadion u Humskoj 1 ubrzo promeni ime i da se nazove po pokojnom velikanu.

- To je najmanje što Partizan može da uradi za Mocu Vukotića. Podržavam tu ideju - kaže Milutin Šoškić.

Pogledajte više