"VOJNIK" NE PITA ZAŠTO! Junak pobede nad Dubočicom Marko Milovanović nema problem sa malom minutažom u Partizanu

M. BLAŽIĆ

02. 12. 2021. u 20:37

PRVA utakmica od početka u seniorskom pogonu i prvi gol.

FOTO: FK Partizan

Oduševio je letos, tada još maloletni, Marko Milovanović sve u Partizanu golovima koje je postizao tokom pripremnog perioda u Sloveniji i odmah je bilo jasno da Aleksandar Stanojević u timu ima ozbiljan napadački potencijal u robusnom, golobradom mladiću.

Tokom jeseni je igrao za omladinski tim i samo povremeno u završnicama utakmica dobijao priliku kada je neprikosnoveni Rikardo Gomeš trebalo da predahne.
Na pet utakmica u Superligi je sakupio 95 minuta, na meču manje u Evropi svega 20, pa je duel sa Dubočicom (1:0), a prvo pojavljivanje u svojstvu startera u najjačem timu crno-belih obeležio je prvencem na zvaničnim mečevima koji je pritom doneo prolaz u četvrtfinale Kupa Srbije.

- Još sam u euforiji! Presrećan sam. Gol mi daje veliki motiv za rad i dalji napredak. Vojnik sam Partizana i gde god šef da proceni da je potrebno da igram, trudiću se da dam svoj maksimum. Svestan sam da je konkurencija velika, da je važno imati utakmice u nogama, stoga se nikada ne postavlja pitanje "zašto?". Sve za Partizan - jasan je Milovanović.

Mladost je adut napadača visokog 196 centimetara i otud Milovanoviću ne predstavlja problem da sačeka svojih pet minuta na velikoj sceni.

- U Partizanu sam od svoje sedme godine, skoro više od decenije. Navikao sam na disciplinu i pobednički mentalitet kluba i sve što dolazi spremno čekam. Šef Stanojević je vrstan pedagog i stručnjak i šta god da od mene zahteva - ispunjavam bez dileme.

Pored igranja za seniorski tim Milovanović je tokom jeseni odigrao 12 utakmica za omladince Partizana i postigao devet golova. 

Pogledajte više