VLASNIK FIORENTINE ROKO KOMISO: "Vlahović kod mene postao kralj"

G. K.

02. 12. 2021. u 19:43

SLEDEĆA stanica u karijeri Dušana Vlahovića je "goruća" tema u fudbalskoj Evropi pred predstojeći zimski prelazni rok.

Tanjug/AP

Izvesna je stvar da srpski golgeter napušta redove Fiorentine u skorijem periodu, međutim, predsednik "viole" Roko Komiso, iako svestan da neće moći da produži ugovor sa svojim najboljim igračem (aktuelni traje do leta 2023), ne želi da ga se odrekne ispod cene, koja iznosi 70 miliona evra.

- Kada sam u oktobru razjasnio situaciju, bio sam kritikovan. Meni se ipak čini da su njegove brojke od tada skočile, i to ne minorno. Ne dozvoljavam nikome da me ucenjuje, ima nedozvoljenih stvari. Fiorentina je Vlahovićev klub, a pre razgovora sa agentima, neophodno je da on prvo razgovara sa nama. Da nije bilo mene, Dušan ne bi imao priliku da postane kralj u Firenci - istakao je u razgovoru za italijanske medije američki biznismen.

Komiso dodaje i da je odnos menadžera na Starom kontinentu znatno drugačiji u odnosu na Ameriku.

- U Americi menadžeri uzimaju procenat od plate svojih klijenata, a ne od obeštećenja. Ovde je kao na Divljem zapadu. Ne kažem da me ucenjuju, ali me drže u šaci oni koji po svaku cenu žele da presele Vlahovića. Slično je bilo sa Donarumom u Milanu - podseća Komiso.

Dušan Vlahović je ove sezone u Seriji A postigao 12 golova, a kako mediji pišu, na meti je Arsenala, Totenhema, Mančester sitija...

Sjajni srpski reprezentativac je karijeru počeo u Partizanu, gde je nastupao od 2016. do 2018. godine. U tom periodu je na 27 utakmica postigao tri gola u svim takmičenjima, posle čega je prešao u Fiorentinu. U utorak uveče je proslavio jubilej, pošto je odigrao 100. meč za "ljubičaste", u čijem je dresu 43 puta tresao mreže. 

Pogledajte više