DAN KADA JE FUDBAL UMRO: Benfika se iživljavala, protivnik iznudio prekid

Novosti online 28. 11. 2021. u 10:47

MEČ kakav fudbal ne pamti. Fudbaleri Benfike iživljavali su se nad Belenenseom, a meč je nakon 48 minuta igre prekinud.

FOTO: Printskrin/Strimja

-  Fudbal ima boju samo ako imate ravnopravnog rivala naspram sebe. Fudbal ima boju samo se podrazumeva sportska pravda. Fudbal ima boju samo kada je primer javnog zdravlja. Fudbal je danas izgubio boju, reči su kojima su se fudbaleri Belenensesa obratili javnosti na društvenim mrežama.

Usled masovne zaraze korona virusom tim je na raspolaganju imao samo devetoricu igrača. Dvojicu golmana, pet bekova i vezistu. Fudbalska liga nije imala razumevanja za njih, te su meč otpočeli raspoloživim snagama.

Nakon dva brza gola (auto gol u 24. sekundi), činilo se da favorizovani protivnik neće ponižavati nemoćnog rivala. Međutim...

Gosti iz Lisabona počeli su nemilice da pune mrežu Belenensesa i u svlačionici je pao dogovor trenera i poniženih igrača da iznude prekid. Dvojica su ostala u svlačionici, onaj što je bio sedmi se kobajagi povredio i sudija nije imao kud - morao je da odvira kraj.

Igrao se 48. minut i u tom momentu na semaforu je stajalo je 0:7. Igrači Benfike su aplaudirali a sa tribina dobili otpozdrav: Liga je sramota!

Pogledajte više