STANKOVIĆ PRED LUDOGOREC: Svi znamo šta pobeda može da nam donese, znam 95 odsto tima

Novosti online 24. 11. 2021. u 16:20

CRVENA zvezda sutra igra sa Ludogorecom utakmicu petog kola Lige Evrope. Očekivanja od duela sa bugarskim šampionom izneo je trener crveno-belih, Dejan Stanković.

FOTO: FK Crvena zvezda

Klub iz Ljutice Bogdana bi mogao da obezbedi evropsko proleće. To se nije desilo protiv Midtjilanda, ali Milan Borjan i drugovi imaju još jednu šansu za to.

Na tribinama stadiona "Rajko Mitić" biće deca kao protiv Kairata, pošto je Zvezda kažnjena utakmicom bez navijača, pa samo je najmađima dozvoljen ulaz. Strateg prvaka Srbije se na početku obraćanja novinarima dotakao zdravstvenog biltena u ekipi.

- Moram ponovo da počnem od zdravstvenog biltena. Sa nama neće biti Gobeljić i Degenek, vratio se Sanogo, ali videćemo da li će biti spreman za 90 minuta. Vratili smo Pipa Falka... Zadovoljni smo, hvatamo zalet do 15. decembra. Sutra nas možda čeka i jedna od najbitnijih utakmica u ovom delu prvenstva. Svako ko igra Evropu želi da pobedi, vidim da se priča da će doći bez par igrača. I mi smo tamo igrali bez nekoliko nosilaca igre, pa smo napravili sjajan rezultat. Svi znamo šta može pobeda da nam donese. Respektujemo Ludogorec, njihove rezultate u Evropi poslednjih 10 godina. Ali gledamo kao da je ovo najbitnija utakmica u ovom delu sezone - počeo je Stanković.

Nije mnogo želeo da komentariše navode da dva standardna defanzivca Ludogoreca Žoze Sa i Nedjalkov ne dolaze u Beograd.

- Više sam okrenut našem timu. Znam 95 odsto tima i kako ćemo da se suprtostavimo sutrašnjem rivalu. Samokritični smo, ne bežim od odgovornosti od onog što nije valjalo u prethodnom periodu. Takvi su i momci, što mi je posebno drago. Gajimo ofanzivan stil igre i ako ne kaznimo rivala iz neke od prvih šansi, onda je logično da dođe do pada koncentracije i neke kontre. Tu je onda golman. Svi smo u službi ovog tima.

Deca su donela mnogo sreće ekipi protiv Kairata (5:0), sigurno da se svi u taboru crveno-belih nadaju da će tako biti i u četvrtak.

- Faliće nam navijači, u Lučanima je bilo simpatično jer su bili iznad naše klupe. Ali zvezdaš je zvezdaš. Bez obzira koliko godina ima. Igraćemo i za njih. Cilj nam je da pobedom pokažemo koliko vredimo.

Dejan Stanković/FOTO: M. Vukadinović

Sanogo će biti u konkurenciji za tim, što raduje, ali Stanković uverava navijače da ne treba da brainu, jer je Njegoš Petrović podigao formu. Odigrao je mladi zadnji vezni poslednje dve utakmice protiv Inđije u kupu i Mladosti.

- On je fenomenalan u poslednje vreme. To je onaj Njegoš iz perioda kada sam došao u Crvenu zvezdu. Igra sa mnogo samopouzdanja, ubrazava ritam. Igra jako. Mnogo je mirniji na lopti nego ranije. Znate, Zvezda je mnogo teška. Tu smo mi onda da mu pomognemo. Ovako kako igra može da igra bilo gde u Evropi.

Ipak, Zvezda pobedom ne bi obezbedila proleće u Ligi Evrope. Da bi se to desilo Midtjiland i Braga bi morali da odigraju nerešeno u Danskoj.

- Bio bi spektakl da tamo bude remi. Ali neću sigurno da pratim rezultat. Jedino mogu da pitam analitičara šta škripi u ekipi. Ostalo me ne zanima. Na nama je da pobedimo - zaključio je Stanković.

Utakmica Crvena zvezda - Ludogorec igra se u četvrtak od 18.45.

BONUS VIDEO: "AJ, PA, PUKNI ZORO!" U svlačionici Srbije veliko slavlje zbog plasmana na Svetsko prvenstvo

 
Pogledajte više