SRBI TRESU PLANETOM: Vlahović i Mitrović zaludeli ceo svet

BLAGO li se Piksiju kakve špiceve ima. Jedan hita ka rekordu Čempionšipa, drugi "merka" zlatnu kopačku Serije A.

FOTO: M. Vukadinović

Napadači reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović nastavili su da rešetaju mreže u svojim klubovima, samo su produžili tamo gde su stali uoči reprezentativne pauze.

Najpre je Mitrović u subotu načeo ekipu Barnslija i utabao Fulamu put ka pobedi, da bi Vlahović potom zasijao u "vatrometu" Fiorentine i Milana (4:3) i sa dva pogotka zasijao pred svojim idolom Zlatanom Ibrahimovićem.

Nije mali broj onih koji u ovom trenutku zavide selektoru "orlova" Draganu Stojkoviću Piksiju kada vide kakve napadače ima na raspolaganju.

Heroj lisabonskog trijumfa, popularni Mitrogol, nalazi se u sjajnoj seriji, u poslednjih osam utakmica postigao je 12 golova, računajući nastupe za klub i reprezentaciju. Trenutno je na "koti" 21, na tragu je najefikasnije sezone jednog igrača u Čempionšipu na 26 kola do kraja takmičenja, budući da je rekord prošle godine postavio napadač Brentforda Ajvan Toni sa 31 pogotkom na svom kontu. Ukoliko nastavi u ovom ritmu, nema dileme da će Mitrović ispisati još jednu stranicu u najboljem drugoligaškom takmičenju na svetu.

Ne kaska mnogo ni Vlahović u svojoj "dimenziji", trenutno je poravnat na listi najboljih strelaca Serije A sa Ćirom Imobileom (10) u trci za naslov "kapokanonijere", koji se dodeljuje najubitačnijem centarforu po završetku sezone na "Čizmi". Protiv Milana je obezbedio trijumf "violi" koja konkuriše za mesto u Evropi, a sve dobija na težini ako se uzme da je sve to učinio pred očima čoveka na kojeg se ugleda, vremešnog ali i dalje "smrtonosnog" Ibrahimovića, koji je na pomenutom duelu takođe dva puta bio strelac.

Dva hica u mrežu "rosonera" bili su Vlahovićevi 26. i 27. pogodak u 2021, samo je špic Robert Levandovski uspešniji sa 36 golova u godini na izmaku, koja još nije iscurila. Duciju su preostala još četiri duela da "podeblja" statistiku za 365 dana koje će definitivno pamtiti kao najlepše u karijeri.

LISTA STRELACA

ČEMPIONŠIP

1. Mitrović (Fulam) 21

2. Brereton (Blekpul) 14

Solanke (Bornmut) 14

3. Piro (Svonsi) 10

4. Đokereš (Koventri) 9

5. Svišt (Reding) 8

SERIJA A

1. Vlahović (Fiorentina) 10

Imobile (Lacio) 10

2. Simeone (Verona) 9

3. Zapata (Atalanta) 8

Žoao Pedro (Kaljari) 8

4. Edin Džeko (Inter) 7

5. Berardi (Sasuolo) 6

BONUS VIDEO

 
Pogledajte više