NASTAVAK LUDILA VLAHOVIĆ: Ibrahimović ima jednu želju, za Juventus druga cena, a Konte se zadovoljno češe

Novosti online 18. 11. 2021. u 12:25

REPREZENTATIVAC Srbije Dušan Vlahović je zvezda italijanskog fudbala. Skoro da ne prođe ni dan, a da ne sele centarfora Fiorentine u neki drugi klub.

Foto: FSS

Pominju se Mančester Siti, Bajern, PSŽ, Totenhem, Arsenal, ali sve ukazuje na to da će najveću borbu za autogram srpskog napadača voditi italijanski velikani Juventus i Milan.

U Torinu više niko i ne krije da je Vlahović prioritet koji bi dugoročno rešio pitanje centarfora. Milan trenutno nema probleme sa golovima, ali Ibrahimović i Žiru neće još dugo trajati.

Podsetimo, Vlahoviću ugovor sa Fiorentinom ističe u leto 2023. godine i odbio je produžetak iako mu je klub ponudio odlične finansijske uslove i najveću platu u ekipi. 

Gazeta delo Sport tvrdi da je Juventus već počeo da steže obruč i da je njegov direktor Federiko Čerubini odavno u kontaktima sa Vlahovićevim agentom Darkom Ristićem, koji je tražio platu od 6.000.000 evra po sezoni za igrača, što se i te kako uklapa u Juventusove planove i nije skupa opcija.

Neki mediji čak javljaju da Juve i Ristić već imaju dogovor.

Tanjug/AP

 

Problem je što će Fiorentina sve uraditi da igrač ne ode u omraženi Juventus i da ne krene stopama Bernardeskija i Kjeze, pa se već spekuliše da za Juventus postoji jedna cena od 80.000.000 evra, a za ostale klubove druga koja je manja i realnija…

Od stranih klubova Totenhem deluje kao vrlo moguća opcija, jer Antonio Konte sprema rekonstrukciju tima, Hari Kejn bi sledećeg leta napokon mogao u Mančester Siti, a Konte i direktor Fabio Paratići su vrlo dobro upoznati sa Vlahovićevim kvalitetima.

Iz cele priče ne bi trebalo otpisati Milan, koji je i te kako zagrizao za Dušana.

Dobro upućeni toskanski La Nacione i specijalizovani Kalčomerkato javljaju da bi upravo Zlatan Ibrahimović mogao da bude “sponzor” Vlahovićevog transfera u Milan. Prema saznanjima ova dva medija, Šveđanin je još letos rekao rukovodstvu kluba da bi napadač Fiorentine trebalo da bude njihov dugoročni projekat, da bi njih dvojica bili sjajni saigrači, a da bi potom Srbin mogao da bude njegov idealan naslednik.

Ne treba smetnuti s uma da je upravo Ibra idol Dušana Vlahovića, što je nedavno rekao i njegov bivši saigrač Valerij Božinov. Upravo narednog vikenda će se Vlahović i Ibrahimović naći oči u oči na meču Fiorentine i Milana.

Biće zanimljivo i za vikend, ali i dane posle. Vlahović je centralna tema i glavna zvezda prelaznog roka.

BONUS VIDEO

 
Pogledajte više