SUDAR TITANA POSLE HAOSA: Argentina "preživela" Brazil i plasirala se na Svetsko prvenstvo u fudbalu (VIDEO)

Novosti online 17. 11. 2021. u 11:11

ARGENTINA se direktno plasirala na predstojeće Svetsko prvenstvo nakon što je u velikom derbiju južnoameričkih kvalifikacija odigrala 0:0 kao domaćin u San Huanu sa Brazilom.

Tanjug/AP

Brazilci su ranije već obezbedili učešće na Mundijalu u Kataru, a sada im se pridružio i najveći rival, za koji je, prvi put od oktobarske povrede, nastupio i Lionel Mesi.


"Gaučosi" su pritom imali i pomoć drugih selekcija, jer je Čile izgubio kod kuće od Ekvadora, a Urugvaj sa 3:0 na gostovanju Boliviji.


Mesi je imao dobru šansu u samoj završnici južnoameričkog derbija, kada mu je Alison odbranio udarac, a Brazil je najbolju priliku stvorio preko Freda, čiji je šut na kraju završio pogađanjem prečke.

Ove dve reprezentacije su se sastale u Sao Paulu u septembru, ali je taj meč prekinut posle haosa koji je izbio u petom minutu, kada su zdravstveni zvaničnici ušli na teren i tražili da se izbace trojica argentinskih fudbalera zbog kršenja lokalnih pandemijskih korona pravila o obaveznom karantinu.
Iz Južne Amerike je ostalo da se vidi koja će još dva tima izboriti direktan plasman na Mundijal, a najbolje stoji trećeplasirani Ekvador, koji ima šest bodova prednosti ispred Kolumbije i Perua, četiri kola pre kraja. Četvrta pozicija dovodi do prave male fudbalske drame u završnici kvalifikacija, jer šest pretendenata za to mesto deli samo četiri boda, dok je samo poslednjeplasirana Venecuela bez šansi da ode u Katar.


Na tabeli, iza Brazila (34 boda) i Argentine (28), poredak je: Ekvador (20), Peru (17), zatim sa po 16 bodova slede Čile, Kolumbija i Urugvaj, te Bolivija (15), Paragvaj (12) i Venecuela (7).


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više