"PIKSI JE NIŠKI BREND!" Selektor reprezentacije Srbije predložen za najviše gradsko priznanje

Novosti online 16. 11. 2021. u 18:31

Predsednik Skupštine grada Niša, dr Boban Džunić, rekao je da će narednih dana biti održana sednica Komisije koja će odlučivati o najvišem gradskom priznanju – Nagradi 11. januar, nakon koje će biti objavljen Konkurs na kome će svako imati pravo da dostavi svoje predloge.

FOTO: M. Vukadinović

Kako javljaju "Niške vesti", Džunić je najavio da će on i u svojstvu predsednika Komisije, ali i u svojstvu predsednika Skupštine i kao građanin predložiti da se najviše gradsko priznanje dodeli i Draganu Stojkoviću Piksiju, selektoru reprezentacije Srbije.

- Predložiću Piksija da bude jedan od dobitnika Nagrade 11. januar zbog doprinosa koji je dao Gradu Nišu i u predstavljanju našeg grada u svetu. Znamo koje su njegove zasluge i kao fudbalera našeg kluba, FK Radnički Niš, a znamo da je on i naš niški brend, ali i da je sada kao selektor reprezentacije Srbije doprineo da Srbija bude učesnik na narednom svetskom prvenstvu, kazao je Džunić.

Foto D. Alihodžić

 

Predlog predsednika gradskog parlamenta podržaće gradonačelnica Niša kao član Komisije.

- Mislim da je to sjajan predlog. Nemerljivo je ono što su ti momci učinili za nas, što su nas učinili ponosnim, a mi ćemo se kao Grad odužiti makar tom nagradom. Lepo je to da imate čime da se ponosite i kada vidite šta je sve Niš dao Srbiji, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski, a prenose "Niške vesti".

Ko je Dragan Stojković Piksi?

Rođen u Pasi poljani pokraj Niša 1965. godine, profesionalnu karijeru počeo je kao 16-godišnjak u niškom Radničkom, 1981. Pet godina kasnije stigao je u Crvenu zvezdu u kojoj se toliko proslavio da je i pored ranog odlaska, već 1990. u Olimpik iz Marseja, godinu dana ranije proglašen za "petu Zvezdinu zvezdu", posle Rajka Mitića, Dragoslava Šekularca, Dragana Džajića i Vladimira Petrovića "Pižona".

Igrao je kratko i za Veronu, a sedam završnih godina na terenu proveo je nastupajući za japansku Nagoju. U njoj je pet sezona potom bio trener, četiri je proveo na klupi kineskog Gvangžu R&F-a, a od 2021. je na kormilu reprezentacije Srbije.

Upravo je on vratio veru u naš državni tim, koji je u nedelju izveo antologijski preokret  u Lisabonu. Tamo su "orlovi", jureći pobedu koja ih je jedina vodila direktno na Mundijal, najpre gubili od Portugalije, potom izjednačili preko Tadića, a onda su sada već čuvenim golom Aleksandra Mitrovića u 90. minutu i pobedili.

Taj veliki uspeh Piksijeve ekipe slavili su brojni navijači reprezentacije Srbije, od Pala, preko Banjaluke, do Kosovske Mitrovice, svi sa nadom - da će naša nacionalna selekcija zablistati i na najvećoj fudbalskoj smotri.

Podsetimo, Mundijal na koji se Srbija pod komandnom palicom Dragana Stojkovića Piksija plasirala, održaće se 2022. godine u Kataru i biće prvo "zimsko Svetsko prvenstvo" u istoriji ovog sporta.

BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više