IRCI POKAZALI SRBIJI KAKO TREBA: Kiks Portugalaca, zvezda tima ne igra protiv "orlova" (VIDEO)

A. Ilić

11. 11. 2021. u 22:40

FUDBALERI Portugalije napravili su kiks u Dablinu, gde su remizirali protiv Irske 0:0, a iz cele situacije Srbiju može da raduje što je važan igrač u Santoševoj rotaciji dobio crveni karton i neće igrati protiv "orlova".

FOTO: Tanjug

Ravnopravni su bili Irci protiv velikog favorita. Iako domaćin nije imao rezultatskog motiva, skupo su "prodali kožu" Ronaldu i družini koji se kući neće vratiti pevajući. Već sa velikim razlogom za brigu. 

Pred meč godine protiv Srbije neće u rotaciji biti Pepe koji je dobio direktan crveni karton, te će morati da duel prati sa tribine.  Srbiju raduje i to što gosti nisu slavili. Te će sigurno sa većim pritiskom dočekati duel protiv Stojkovićeve čete. 

FOTO: Tanjug


Imao je Gavin Bazunu dosta posla u 12. minutu stavljen je na iskušenje nakon udarca Andrea Silve. 

Samo dva minuta kasnije Ronaldo je pokušao, ali je njegov udarac herojski blokirao Kolman. Igrao se 17. minut kada je Rui Patrisio odlučio da istrči daleko od svog šesnaesterca. Loše je ispucao loptu, ali Republika Irska to nije iskoristila da ugrozi prazan gol. 

FOTO: Tanjug

Samo jedan šut u okvir gola za 30 minuta igre uputili su Portugalci. Nije bila sporna njihova želja da do gola dođu, ali im odlični rival to nije dozvolio. 

Ovbene je nakon prekida u završnici prvog poluvremena imao veliku šansu. Tukao je glavom, daleko od gola. 

Domaćin nije odstupao. Pretili su Irci i na startu drugog poluvremena. Kalenov udarac zaustavio je Patrisio u 52. minutu. 

Tri minuta kasnije Kristijano Ronaldo se našao u prilici. Imao je prekid iz prepoznatljive situacije. Samo je nokautirao Šejna Dafija. Portugalac je odmah kod sudija tražio igranje rukom, nije bilo penala. 

FOTO: Tanjug

Samo  je sreća sačuvala domaće. Henrih je ostao pored Ronalda, iskoristio je napadač Junajteda odlično proigravanje Andrea Silve, tukao je glavom, tik uz stativu u 62, minutu.

Odlično je raspoloženi Ogbene proigrao Stivensa. Momka koji nije nikada dao gol za reprezentaciju. Pokazao je udarcem zbog čega je to tako. Lopta je odletela nebu pod oblake. 

FOTO: Tanjug

Novu priliku Ronaldo je imao u 80. minutu. Nesmotreno su mu domaći poklonili previše prostora. On se iskosa namestio na šut, još jednom je sreća bila saveznik domaćeg sastava. 

U 82. minutu usledila je dobra vest za Srbiju. Iskusni Pepe neće igrati na duelu protiv Srbije. Dobio je drugi žuti karton, te će meč protiv "orlova" pratiti sa tribine.  

To je osokolilo domaće igrače. Napadali su do kraja meča, ali nisu imali više snage. Poslednju priliku imao je Kristijano Ronaldo u 95. minutu. Šutirao je pravo u golmana domaćih. Na kraju 0:0. Srbija mora da pobedi u narednom duelu, ali će im zbog isključenja Pepea to biti za nijansu lakše. 

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pogledajte više