OPERACIJA LISABON: Fudbalska reprezentacija Srbije se okuplja za najvažniji meč ove godine

Z. ĆOROVIĆ

08. 11. 2021. u 08:31

POČELO je, počelo. Današnjim okupljanjem u Sportskom centru u Staroj Pazovi "orlovi" počinju pripreme za najvažniji poduhvat ove godine - meč odluke sa Portugalijom u Lisabonu, 14. novembra, za odlazak na SP u Kataru 2022.

FOTO: M. Vukadinović

Uvertira je bila vatrena i obećavajuća. Selektor Srbije Dragan Stojković je prilikom objavljivanja spiska igrača obećao da će naši reprezentativci napasti Ronalda i drugove, da će igrati moderan i ofanzivan fudbal i da će na prvom mestu ići na pobedu, koja nam garantuje plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

U taj Piksijev optimizam niko više ne sumnja, njegovim dolaskom naša reprezentacija je dobila krila koja dugo, dugo nije imala.

U ovom ciklusu Srbija je bila hrabra, otresita, snažna i ubedljiva. Navijači su joj se vratili i ponovo joj veruju. Čak i ukoliko ne uspe u Portugaliji sledeće nedelje da ispuni cilj, utisak je da imamo kvalitet da se na Mundijal plasiramo kroz baraž. Samo što Piksi tako ne razmišlja, svoje pulene već je dobro naoštrio da razmišljaju samo o

NEIZVESNI KOSTIĆ I LAZOVIĆ

Nažalost, ne može bez problema. Postoji opasnost da selektor Srbije Dragan Stojković neće moći da računa na dvojicu važnih igrača, odnosno krilnih napadača u meču sa Portugalijom. Filipa Kostića muči Ahilova tetiva i on nije ni igrao poslednje dve utakmice za Frankfurt, a zbog povrede ni Darko Lazović nije nastupao za Veronu protiv Napolija u jučerašnjem meču.

trijumfu u Lisabonu.

Sve nas raduje to što su naši najjači aduti u vrhunskoj formi. Prvi strelac "orlova" Aleksandar Mitrović rešeta kao nikad pre, već je postigao 20 pogodaka u Čempionšipu na 17 utakmica. Pošto imamo hrabrog selektora, znamo da on uveliko razmišlja o taktici da sa dvojicom napadača napadne Portugaliju, jer je i mladi Dušan Vlahović ove sezone "eksplodirao" u Fiorentini. Veliki majstor Dušan Tadić opet "razbija" sa Ajaksom i u Ligi šampiona i u Holandiji, Sergej Milinković-Savić u dobroj formi igra u Laciju...

Pre meča odluke Srbija će odigrati 11. novembra u Beogradu prijateljski susret sa Katarom, koga smo u prvom duelu pobedili sa 4:0. Tog dana Irci će u našoj grupi ugostiti Portugalce i ukoliko ih iznenade i pobede, nama će u Lisabonu igrati i remi da kao prvi idemo direktno na SP.

Da podsetimo, na spisku selektora Dragana Stojkovića nalaze se golmani: Rajković, Dmitrović, Svilar, Vanja Milinković-Savić; odbrana: Pavlović, Veljković, S. Mitrović, Spajić, Nastasić, Milenković; sredina: Gudelj, Lukić, Maksimović, Račić, Grujić, Sergej Milinković-Savić, Lazović, Mladenović, Ristić, Radonjić, Kostić, Đuričić, Živković, Tadić i napadači: A. Mitrović, Vlahović, Jović.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pogledajte više