RONALDO FUDBALSKI DŽORDAN U Junajtedu ponov oslave Portugalca

Đ. S.

03. 11. 2021. u 22:20

ŠTO je za Čikago Bulse bio Majkl Džordan, to je za Mančester junajted Kristijano Ronaldo.

FOTO: AP/Tanjug

Tako fantastičnog Portugalca opisuje Ole Gunar Solskjer, trener "đavola". Kao čoveka koji preuzima odgovornost u presudnim trenucima i obično sa uspehom rešava sve neugodne situacije.

Baš kao što je čuveni košarkaš sa brojem 23 na leđima rušio ekipe u NBA plej-of serijama u dresu Čikaga, tako se i Ronaldo ukazao kao spasilac Junajteda u Bergamu u četvrtom kolu Lige šampiona i sa dva hica u mrežu Atalante doneo bitan bod slavnom klubu (2:2).

- Kristijano je za nas kao Džordan što je bio za Čikago Bulse. Taj gol je trenutak kao kada je Majkl osvajao NBA titulu u produžecima - dočarao je Solskjer svoje viđenje portugalskog golgetera.

Kristijano je podebljao svoj saldo kada su u pitanju nastupi (184) i golovi (140) u elitnom takmičenju, a obe kategorije je rekorder.

- Neverovatan je i ako postoji neko kome želite da dođe lopta u poslednjem minutu, to je definitivno Kristijano. Najbolji strelac sveta i teško mi je to da kažem pošto me je nadmašio u dresu Junajteda po broju golova - podvukao je Norvežanin.

Pogledajte više