MESI IDE NA DUŽU PAUZU: Razlog bizaran, od pre dva meseca

Novosti online 02. 11. 2021. u 10:06

LIONEL Mesi u Parizu nije Lionel Mesi iz Barselone. To je jasno i pticama na grani, ali i Maurisiju Poketinu...

FOTO: EPA

A kada će krenuti da pruža partije kao one koju su ga preporučile Francuzima, teško je reći. U narednih nekoliko mečeva neće sigurno, jer ga i neće biti na terenu zbog povrede koju je doživeo pre dva meseca.

Južnoamerički Infobae tvrdi da bi Mesi mogao da propusti nekoliko narednih utakmica. Razlog – bol u kolenu, prouzrokovana još pre tačno dva meseca protiv Venecuele onim "krvničkim" startom Luisa Martineza. 

Istom onom kolenu zbog kojeg ga je Poketino zamenio protiv Liona petnaestak minuta pre kraja utakmice. Na bol u istom se između ostalog žalio i protiv Lila, kada je na poluvremenu ostao u svlačionici.

- Nakon udarca u levo koleno Mesi je jutros podvrgnut magnetnoj rezonanci koja potvrđuje znake kontuzije kostiju - pisalo je u medicinskom izveštaju objavljenom od strane Pari Sen Žermena nakon pregleda.

Mesi je odigrao svih devedeset minuta u naredne dve utakmice za reprezentaciju, protiv Bolivije čak postigao het-trik, ali je povredu očigledno vukao sa sobom, što bi mogao da bude jedan od razloga za slabije igre u dresu Pari Sen Žermena (bez gola u Ligi 1).

Stoga je, ističe Infobae, rešio da prekine muke i pokuša da trajno zaleči povredu u klinici u Madridu. Pomenuti izvor napominje da mu je ova klinika dobro poznata, jer je u njoj sanirao povredu ligamenta kolena 2015. godine nakon poslednjeg osvojenog trofeja Lige šampiona.

A da li je samo koleno problem ili odnos na relaciji igrač i trener, odnosno saigrači - pokazaće vreme.

Pogledajte više