"NISMO VAM MI ŠKOLARCI!" Kad Siniša Mihajlović priča o sudijama, to završi na naslovnim stranama u Italiji

Novosti online 27. 10. 2021. u 17:55

SINIŠA Mihajlović nikako ne može da se pomiri sa odnosom koji sudije u Seriji A imaju prema njemu, ali i prema njegovim kolegama.

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Pre deset dana je "Miha" opleo po arbitru Abisou, i to nakon što je njegova ekipa imala igrača više od 38. minuta na gostovanju Udinezeu, a meč na kraju završen rezultatom 1:1. Tada je govorio kako ne razume zašto, ako je neko isključen "sudija mora da to kompenzuje u svim svojim narednim odlukama", pričao kako "golman Skorupski nije mogao da skoči (kod izjednačujućeg gola) zboga oga što ga je nesportski blokirao Bekao", a sada je otišao i korak dalje.

Otvoreno je, i opširno, analizirao ponašanje sudija, pa je to čak završilo i na naslovnoj strani "Gazete delo sport".

Razlog za Mihajlovićevo obraćanje javnosti su bila brojna isključenja trenera u italijanskom šampionatu.

- Stvari svakako mogu da budu bolje, jer smo sad za vikend imali četvoricu izbačenih stratega. A kada se isključe i Murinjo, i Spaleti, i Inzagi i Gasperini, onda iza toga mora da postoji neki razlog. Znate, ono što je "Gasp" rekao je tačno: nismo mi školarci, pa da nas nastavnici ućutkuju. Moramo da pričamo više, započeo je srpski stručnjak.

FOTO: Nebojša Paraušić

Crveni karton

Tome je dodao i sledeći pozitivan primer:

- Recimo, ja sa (sudijom Danijeleom) Orsatom mogu da pričam, mogu i da se sporečkam, ali on to sve razume. Potrebno nam je više takvog osećaja kod arbitara. Ali, kod mnogih sudija, kada probate da im se obratite, oni i ne žele da vas saslušaju. Kada bi mi neko od njih prišao i rekao "Napravio sam grešku", sve bi se na tome završilo. Iskrenost se uvek ceni. Žao mi je što toga nema...

FOTO: EPA

Siniša Mihajlović

Mihajlović je ovu priču zaključio sledećim rečima:

- Previše je isključenja trenera. Previše. Treba tu promeniti neke stvari. Eto, kada sam ja nedavno bio isključen, nije se to desilo jer sam nekog uvredio, već samo zato što sam pitao arbitra kako to da nije video jedan prekršaj. Umesto da mi odgovori, on mi je pokazao crveni karton. Jesam ja posle toga preterao, ali pre isključenja zaista nisam, samo sam ga pitao tu jednu stvar. Ima, naravno, i pozitivnih primera. Pitao sam sudiju Valerija zašto je uradio nešto, on mi je to obrazložio, ja se s tim objašnjenjem nisam složio, ali smo bar porazgovarali, istakao je trener Bolonje, a prenosi "Gazeta delo sport".


BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više