OFANZIVAC INĐIJE NAJBOLJI STRELAC PRVE LIGE SRBIJE: Vladan Milosavljev rešeta mreže sa 34 godine

S. RAJIĆ

26. 10. 2021. u 19:48

BIO je biser u juniorskim danima, ali do uspešne karijere je došao trnovitim putem.

foto: FK Inđija

 Sreću je morao da potraži van granica naše zemlje, igrao je u sedam različitih država, a sada kao iskusan fudbaler, Vladan Milosavljev sa 34 godine žari i pali terenima u Prvoj ligi Srbije. Ofanzivac koji je promenio 16 klubova, u 2021/2022. je prvi strelac našeg drugog po jačini takmičenja sa osam pogodaka.

- Ovo mi je zasad najbolja sezona u karijeri. Prija mi uloga golgetera, ali okružen sam dobrim saigračima, i ja samo stavljam šlag na tortu - skroman je Milosavljev, koji rođen u Beogradu i prošao omladinsku školu Rada.

Inđija drži prvo mesto sa 32 boda, nalazi se u sjajnoj seriji.

- Ambicije kluba na početku nisu bile velike, ali sada smo u dobroj poziciji i ciljamo povratak u Superligu.

Još 2006. potpisao je za Crvenu zvezdu, u istom danu sa bivšim reprezentativcima Filipom Đorđevićem i Nenadom Tomovićem, ali pravu priliku od crveno-belih nije dobio, te se vrlo brzo obreo u inostranstvu. Igrao je širom Evrope, u Češkoj, Grčkoj, Albaniji, Rusiji, BiH, Severnoj Makedoniji.

- Svaka liga i svaki klub su drugačiji, imaju svoje čari. U Češkoj su uslovi za trening bolji, u kompleksu se nalaze po dva, tri terena, tamo se traži više trčanja. Od svih liga u kojima sam bio, grčka je najkvalitetnija, pre svega zbog ekipa kao što su Olimpijakos, Panatinaikos, PAOK - zaključuje Milosavljev.

Promene u srpskom fudbalu

OTKAKO je otišao iz Srbije, i prvi put zaigrao van naše zemlje, tada u Vardaru, 2007, pa sve do povratka u srpski fudbal pre tri godine, promene su primetne.
- Infrastruktura se promenila i to je dobar znak, ali sada za razliku od ranije, nema iskusnijih igrača. Sve više šansi dobijaju mladi, pre svega da bi se što pre prodali, kao da ambicije klubova nisu u prvom planu - naglašava Milosavljev.

Pogledajte više