SANJA DRES PARTIZANA: Zvezdi dao gol sa pola terena, zaludeo MLS, ali i dalje mu je crno-bela boja u srcu (VIDEO)

Novosti online 25. 10. 2021. u 13:17

LUKA Stojanović je bio deo čuvene Partizanove generacije rođene 1994. i uz Aleksandra Mitrovića, Lazara Markovića i Nikolu Ninkovića jedan od najtalentovanijih dečaka iz te klase.

FOTO: M. Vukadinović

Rušili su rekorde i postavljali standarde. Nije dočekao da zaigra za prvi tim, a fudbalski je nastavio da se usavršava u Sportingu iz Lisabona uz Bruna Fernandeša, Vilijama Karvalja, Žoao Marija…

U profesionalnom fudbalu, iako mu je tek 27 godina, već ima zavidno iskustvo. Sa Apolonom je osvajao trofeje, sa Muskronom se borio za opstanak, sa Čukaričkim rušio Partizan i Crvenu zvezdu golovima koji se pamte, a sada živi „američki san“, ubeđen da najbolje tek sledi.

- Ostaje žal zbog toga što nisam debitovao za prvi tim Partizana - počeo je Stojanović u intervjuu za "Sport klub".

- Sa ove tačke gledišta, možda bih neke stvari drugačije uradio, ali opet svaki potez i odluka donosi određeno iskustvo. Ne isključujem povratak u Partizan. U Čikagu sam pri kraju ugovora i sve opcije su u igri. Ne bih bio prvi igrač koji je zaobilaznim putem stigao do prvog tima i ostavio trag. Nikola Drinčić je imao sličan put - kaže ovaj 27-godišnji vezista koji je danas član Čikaga, za koji je, uprkos manjoj minutaži, postigao čak osam golova u MLS ligi ove godine.

Stojanovića danas ljubitelji fudbala pamte kao momka koji je u dresu Čukaričkog postigao gol protiv Crvene zvezde sa svoje polovine terena i to na stadionu "Rajko Mitić".

- Taj gol je zasada najznačajniji u mojoj karijeri. Imao sam želju da igram na najvećem srpskom stadionu, da se oprobam protiv najboljih, zato sam se i vratio. Dva puta pre tog meča nisam dobio priliku protiv Crvene zvezde i onda je usledio taj poslednji meč i gol po kojem će me pamtiti večno.

Luka je kao jedva punoletan svojevremeno otišao u redove lisabonskog Sportinga.

- Sjajno iskustvo. Trenirala su me ozbiljna imena i ranije igračke veličine Sa Pinto, Abel Fereira, Leonardo Žardim. I danas se sećam nekih određenih saveta. Bili smo šampioni sa drugim timom, igrali polufinale Lige šampiona mladih timova. Tada su u ekipi bili Žoao Mario, Bruno Fernandeš, Žedson Fernandeš, Vilijam Karvaljo. Izuzetna generacija i većina njih je bila deo reprezentacije Portugalije koja je bila evropski šampion.

Stojanović je u karijeri igrao i za kiparski Apolon i belgijske Muskron i Antverpen, da bi se 2018. godine vratio u Srbiju i obukao dres Čukaričkog.

- Povratak u srpski fudbal bio je pravi potez da me ovdašnja javnost upozna na pravi način, iako nije u pitanju bio Partizan koji sam najviše želeo. I pored toga bio sam u mom gradu, prikazao sebe u najboljem svetlu. I danas sam u odličnim odnosima sa ljudima iz kluba. Žao mi je što te sezone, Lalatović je bio trener, nismo ušli u finale kupa. Sadašnji trener Čukaričkog Saša Ilić je golom u nadoknadi vremena odveo Partizan u finale gde je bila Mladost. Krivo mi je što nismo uzeli trofej - seća se strelac 23 pogotka u dresu "brđana".

FOTO: AP

 

Luka priznaje da se ranije ugledao na Stivena Džerarda i da bi voleo da se oproba u nekoj od vodećih evropskih liga, ali mu to nije prioritet.

- Sad moram da razmišljam kroz prizmu porodičnog čoveka, šta je najbolje za sve nas. Ako bi stigla ponuda od nekog kluba iz jače evropske lige, sigurno da bih voleo da odem, ali ne po svaku cenu i ne u ovom trenutku. San mi je da zaigram za reprezentaciju. To bih najviše voleo da se dogodi. To je nešto najvrednije u karijeri. Ako se ukaže prilike, ja sam spreman - zaključio je Luka Stojanović u razgovoru za Sport klub.

Pogledajte više