BRUKA JUNAJTEDA: Liverpul zgromio Mančester na "Old Trafordu", Salah se igrao sa "crvenim đavolima"

Č. V.

24. 10. 2021. u 19:24

BRUKA i sramota. Tako se ukratko može opisati izdanje Mančester junajteda u derbiju Engeskog fudbala protiv Liverpula.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

"Crveni" su očitali lekciju i savladali "crvene đavole" sa 5:0 i tako ponizili velikana iz Mančestera i to u njegovoj kući.

Početak utakmice za izabranike Jirgena Klopa bio je kao iz snova. Fantastičnu kontru je golom završio Nabi Keita koji je lako savladao Davida De Heu nakon što ga je uposlio Mohamed Salah.

To je bio istorijski pogodak za Liverpul. Naime, ovo je najbrži gol istoriji derbija koji je ovaj tim postigao na "Old Trafordu".

Nastavili su "crveni" da maltretiraju domaćina. Izuzetna igra im je donela još tri pogotka do kraja prvog poluvremena. Mohamed Salah se dva puta upisao u strelce, a jednom je to uraido Diogo Žota.

Pokušao je Ole Gunar Solskjer bar na neki način da trgne svoje igrače. Poslao je na teren Pola Pogbu, ali se to na kraju ispostavilo kao greška. Francuz je zbog oštrog starta zaradio direktan crveni karton u 60. minutu.

Konačan rezultat postavio je Salah, po mnogima trenutno najbolji fudbaler sveta. Postigao je het-trik i tako odigrao savršen derbi.

I Junajted je mogao da postigne bar jedan gol. Pre vodećeg gola gostiju veliku priliku propustio je Bruno Fernandeš koji je iz izgledne pozicije šutirao visoko preko gola.

NEMOĆ Kristijano Ronaldo i Bruno Fernandeš/Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Kristijano Ronaldo je uspeo da savlada Alison u 53. minutu. Ipak, VAR je poništio pogotak Portugalca koji se nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

Ostaje da se vidi kakva sudbina čeka Norvežanina na klupi Junajteda zbog katastrofe koju je doživeo na svom terenu u velikom derbiju.

Liverpul je sada drugi na tabeli i ima 21 bod, dok su "crveni đavoli" deveti sa 14 bodova i ovo im je bio treći poraz u poslednja četiri meča.

BONUS VIDEO: ĐOKOVIĆ IZNENADIO ŠETAČE: Novak u društvu supruge i dece vozio bicikl pored beogradske Beton hale

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više