NOĆNA MORA ZA OSTRVLJANE: Još jedan Srbin stiže u Premijer ligu, i to hitno? (VIDEO)

Novosti online 23. 10. 2021. u 15:01

SRPSKI fudbaler se nalazi pred transferom života.

FOTO: M. Vukadinović

U Premijer ligi trenutno igraju Nemanja Matić, i to u Mančester junajtedu, te Luka Milivojević, koji je kapiten Kristal Palasa, a sada bi mogao da im se pridruži još jedan član "orlova".

Prema pisanju italijanskog portala specijalizovanog za transfere igrača, "Kalčo merkato", u pitanju je Filip Đuričić.

FOTO: N. Paraušić

Filip Đuričić

Ta priča glasi ovako:

"Dva gola i asistencija u dosadašnjih osam kola Serije A. Nije loše, naročito ako vam to baš i nije primeran posao, već da špartate po ivicama terena. Ipak, definisati pravu poziciju koju Filip Đuričić igra u Sasuolu težak je zadatak, kao što je teško definisati veličinu tog talenta kog, jednostavno, treba pustiti da se sam iskazuje, da uživa na terenu. U njegovom klubu su veoma svesni ovoga, zato su mu dali i novu ulogu zahvaljujući Robertu de Zerbiju, najvažnijem treneru u Filipovoj karijeri, koji je sada u ozbiljnoj opasnosti da Srbina izgubi.


Naime, Đuričićev ugovor sa Sasuolom ističe već 30. juna 2022, a do dana današnjeg nema dogovara oko produžetka saradnja. Baš naprotiv.


Umesto toga, narasta lista timova koji žele ovog momka rođenog 1992: još od prošlog leta, nekoliko premijerligaških klubova prate šta on radi, a iznad svih su Sautempton (iznova) i Vest Hem. 


Ne treba zaboraviti ni Šahtjor iz Donjecka, ali ni velike klubove u Italiji, kao što su Inter, Milan i Napoli, koji su se u godinama za nama raspitivali oko mogućnosti angažovanja ovog fudbalera.

Talenat koji Đuričić poseduje, mogao bi u ovoj, sezoni 2021/2022, da trči svoj poslednji krug u Sasuolu", zaključuje se u tekstu "Kalčo merkata".

Podsetimo, Đuričić je u dosadašnjnoj karijeri prilično dobro igrao protiv "ostrvljana", pa ako tamo nastavi karijeru, bilo u Sautemptonu ili Vest Hemu, mogao bi da nastavi svoju seriju kvalitetnih partija, poput onih kada je u dresu Srbije dao oba gola za pobedu na Škotskom u kvalifikacijama za Mundijal 2014, ili kada je Velsu zatresao mrežu, u istom tom takmičarskom ciklusu.


Za reprezentaciju Srbije je igrao 34 puta i u četiri navrata bio strelac, a za Sasuolo je dao 14 golova na 96 utakmica od 2018.

Prethodno je igrao za Radnički iz Obrenovca, Herenven, Benfiku, potom na pozajmicama bio u Majncu, Sautemptonu i Anderlethu, a onda se preselio u Italiju gde je dve sezone nastupao za Sampodoriju pre nego što je prešao u sadašnji klub.


BONUS VIDEO  Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više