OVO NISU URADILI NI "VEČITI": Čukarički nokautirao Proleter i zaseo na treće mesto (VIDEO)

Novosti online 22. 10. 2021. u 21:38

PROLETER iz Novog Sada je doživeo težak poraz u Superligi Srbije, kakav mu nisu naneli ni aktuelni šampion Crvena zvezda, ni Partizan.

FOTO: FK Čukarički

Novosađani su izgubili od prvaka sa 3:0, od crno-belih sa 4:0, a na Banovom Brdu Čukarički ih je pobedio sa 6:1 (2:1).

"Brđani" su se učvrstili na trećoj poziciji na tabeli Superlige sjajnom igromo. Seriju golova otvorio je Tošić u četvrtom minutu, dva puta se u listu strelaca upisao Rakonjac, a pogađali su još Kajević iz jedanaesterca, Šapić i Baić, dok je čast gostiju spasao Evandro – 6:1.

Čukarički je iskoristio prvu priliku na meču i najavio kakav će ovo duel biti: Čolović je odlično izveo korner sa desne strane, a Tošić je glavom, u padu, zahvatio loptu i preciznim udarcem savladao je Petrića – 1:0. Bio je to drugi uzastopni pogodak levog beka Brđana u dva poslednja meča. 

Dugo se čekalo na novu priliku, a do nje je došao Rakonjac u 27. minutu, ali mu je Petrić skinuo zicer sa 15 metara. Ipak, četiri minuta kasnije Rakonjac se ispravio. Odlično je centarfor Čukaričkog prevario čuvara na ivici šesnaesterca i potom je majstorski pogodio suprotni ugao Proleterovog gola – 2:0.

Novosađani su se vratili u igru samo dva minuta kasnije, Kun je šutirao sa 14 metara, Petrović je kratko odbio loptu, na nju je natrčao Evandro, kojem nije bilo teško da je smesti u mrežu – 2:1. Mogao je Kajević vrlo lako da vrati dva gola prednosti Čukaričkom, umakao je odbrani Proletera, primio loptu i šutirao sa 17 metara, ali je Petrić još jednom spasao svoj tim.

I Kajević se brzo ispravio, na startu drugog poluvremena sudija Ostraćanin je posle pregledanog VAR snimka pokazao na belu tačku, a iskusni prvotimac Čukaričkog je bio siguran – 3:1. Malo je nedostajalo da belo-crni postignu pogodak u 57. minutu, Čolović je čini se želeo da centrira sa desne strane, a lopta je pogodila stativu gola Proletera.

Ipak, dva minuta kasnije viđena je još jedna odlična akcija Brđana: Docić je centrirao, Endijae je na drugoj stativi vratio loptu ka Rakonjcu, koji je zakucao loptu u mreću rivala – 4:1. Samo tri minuta kasnije novi pogodak za belo-crne. Čolović je iznudio korner, Docić je sjajno ubacio loptu iz kornera ka najvišem igraču Superlige, a Šapić je glavom pogodio mrežu Petrića – 5:1. Nisu se na tome Brđani zaustavili, u 74. minutu je rezervista Baić pogodio posle sjajne asistencije Endijaea – 6:1.

Sa druge strane, malu goleadu i to kao gost je priredio Voždovac, koji je u Surdulici trijumfovao sa 1:3 protiv Radnika. Iako je domaćin poveo preko Milovanovića u 9. inutu, autogol Simonovića u 25. je poravnao rezultat, da bi u 55. Vujnović, a Stanisavljević samo pet minuta kasnije odmakli "zmajeve" na nedostižnu prednost, koja im je na kraju i donela ceo plen.

Posle ovih mečeva, Čukarički je sa 13 nastupa prikupio 25 bodova, pa je ia Partizana (34 boda iz 12 utakmica) i Crvene zvezde (29 iz 11). Voždovac se probio na petu poziciju, jer ima 20 bodova, koliko i TSC, Proleter je ostao osmi sa 17, a Radnik pretspolednji, 15, sa deset bodova.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više