NAJTEŽI PORAZ "POSEBNOG": Košmar Murinja posle kraha na severu

Novosti online 22. 10. 2021. u 22:24

DEBAKL Rome u Norveškoj tema je broj jedan u Italiji.

FOTO: AP

Rezultatski najteži poraz u karijeri Žozea Murinja režiran od strane "turbo" Bodo Glimta (6:1) u trećem kolu Lige konferencija, okarakterisan je od strane medija sa Čizme kao "košmar", kako ga je nazvao "Korijere delo sport", dok je "Tutosport" krah "vučice" nazvao "katastrofom, od početka do kraja".

Bez obzira na to što će za vikend biti odigran najveći derbi Italije, između Juventusa i Intera, tamošnji novinari su obasuli kritikama "posebnog", koji je doduše krivicu svalio na igrače.

Napravio je stručnjak iz Portugalije devet izmena u odnosu na standardni tim koji igra u prvenstvu i platio skup ceh. Otkako je postao trener, vodio je 1.008 utakmica, ali nikada u karijeri nije primio šest golova, sve do sinoć kada su anonimni Norvežani ponizili Romu kao niko u skorije vreme.

- Moja je odgovornost, ja sam izabrao ove igrače. Da sam izveo prvi tim i da se neko povredio možda bismo primili četiri ili pet golova protiv Napolija u nedelju, i onda bi opet rekli da sam ja kriv. Nisam slučajno pre četiri ili pet nedelja rekao da moramo da idemo u Vatikan da se molimo da ne bude povreda, znao sam o čemu se radi. Sad je očigledno, moraju uvek isti igrači da mi igraju. Moram da ih guram do ivice iscrpljenosti - u svom stilu je prokomentarisao Murinjo.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više