SKAUTIRALI ČETVEROGODIŠNJAKA: Arsenal pronašao novog Mesija - u vrtiću?! (VIDEO)

Novosti online 22. 10. 2021. u 20:09

IMA četiri godine, a već mu predviđaju blistavu budućnost u Arsenalu, nazivaju ga "novim Mesijem".

FOTO: Instagram@zaynalisalman

Da je prvi april, pa da neko pomisli da je šala, ali ova vest je tačna i proverena. Zajn Ali Salman, dečak koji je još u vrtiću i koji je postao instagram--senzacija zbog svojih poteza protiv momaka duplo starijih od njega, trenira sa fudbalerima u akademiji "tobdžija", ali nije potpisao nikakav ugovor zbog svojih godina.

Primećen kao četvorogodišnjak od strane skauta londonskog tima, Salman je brzo priključen jednoj razvojnoj akademiji tog tima u prestonici Velike Britanije, ali s obzirom na to da u Arsenalovoj zvaničnoj akademiji treniraju dečaci od devet godina, njega tek čeka zvanično priključenje slavnom klubu.

- Radio je stvari koje ne bi trebalo u svojim godinama. Kada sam ga video, pozvao sam prijatelja koji je potvrdio da ima četiri godine. Nisam mogao da verujem da je još u vrtiću. Onda sam razgovarao sa njegovim roditeljima i doveo ga na nekoliko treninga. Sa njim nema greške - kazao je Stiven Dins, skaut Arsenala, a na "Instagramu" se pojavila slika i sa Perom Mertezakerom, menadžerom akademije "tobdžija".

I Alijev otac je potvrdio da je Arsenal brzo reagovao i ugrabio ga pre ostalih.

- Arsenal ne zanimaju njegove godine, oni smatraju da ima dosta potencijala - rekao je tata Zajna Ali Salmana za Bi-Bi-Si. 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO -

Pogledajte više