PONOSNI NA PANTU: Velika žalost u zavičaju čuvenog Dragana Pantelića na vest o njegovoj smrti

V. MITRIĆ

20. 10. 2021. u 19:16

LEŠNICA, prelepa srpska varoš, prva urbana u Srbiji, gde se odvajkada odvijao dinamičan, društveni, sportski i kulturni život, koja leži između Drine i Vidojevice i Cera, zavijena je u crno.

FOTO: Želimir Krstev

U istom danu izgubila je dve fudbalske i ljudske "ikone", Dragana Pantelića i Dragana Petrovića, koji su ostavili veliki trag u ovdašnjem Borcu, klubu koji je bio i ostao ponos, ne samo ovog dela Srbije. Spletom okolnosti legendarni golman Dragan Pantelić je postao mnogo poznatiji. Nažalost i on je izgubio borbu sa virusom korona u niškom Univerzitetskom medicinskom centru.

FSS: ISTINSKA IKONA FUDBALA

FUDBALSKI savez Srbije juče se na dirljiv način oprostio od legendarnog golmana Dragana Pantelića.

- Tužna vest za srpski fudbal. Dragan Pantelić, legendarni srpski i jugoslovenski golman, preminuo je u 69. godini. Bio je ikona Radničkog iz Niša, ali i jugoslovenskog fudbala, čiji je nacionalni tim predstavljao na OI u Moskvi 1980. i SP u Španiji 1982. Za 20 godina karijere odigrao je 529 utakmica na klupskom nivou i još 19 u dresu reprezentacije - navodi se, između ostalog, u in memoriam FSS.

Zvona na crkvi, u središtu varošice, označila su odlazak još jednog omiljenog Lešničanina, koji je ostavio dubok trag u srpskom i jugoslovenskom fudbalu. Otišao je davno iz varošice u kojoj je rastao, uživajući u lepotama Drine i njenog priobalja i danima provedenim na stadionu Borca.

- Dragan je bio, pre svega, veliki čovek, pun ljubavi, zdravog duha, dobronameran i pozitavan, koji je do kraja života voleo Lešnicu svim srcem - kaže Mirko Gligorić, bivši fudbaler i jedan od trenera Borca. - Bio je čovek od koga su mogle da se nauče najvažnije lekcije o fudbalu, sportu uopšte i životu. Svi smo ga voleli i bili ponosni na njega. Tako će biti zanavek.

Milutin Stevanović je svojevremeno igrao sa Draganom, koga pamti "kao vrsnog sportistu, koji je i odbranama i ponašanjem, briljirao gde god se pojavljivao".

- Uz sve to, naš Dragan je stasao u vrsnog domaćina, jer je, sa sobom, u Niš poneo ono najbolje iz Jadra - kaže Stevanović. - Velika ljudina i, s razlogom, ovolika žalost u Lešnici, čitavom Jadru i Rađevini. Ličnost za najveće poštovanje bio je i ostaće zauvek.
Dragan je bio ponosan na Lešnicu, kaže Aleksandar Lečić, čuveni fudbaler Loznice, a voleo je i Loznicu:

- Sve nas je voleo - kaže Lečić. - Kad bismo igrali u Nišu ili okolini, nije propuštao utakmice. Kad dođe kod nas u Loznicu, za sve nas je to bio praznik. Bio je čovek koga je svako ko ga je iole poznavao voleo. Šarmantan, duhovit, energičan, bistar, ali prijatan i drag, istovremeno, plenio je ljubav svih nas. Zato je ovo velika žalost.

LEGENDA Dragan Pantelić/FOTO: Želimir Krstev

Sutra će Lešnica na večni počinak da isprati i svoju "zvezdu" Dragana Petrovića (60), koji je kad je okačio kopačke o klin, pomagao klub kao član uprave ili vatreni navijač. U smrt ga je odvela korona i, kako se ispostavilo, desetogodišnje pogrešno lečenje u Loznici.

Dragan je bio iz one generacije fudbalera romantičara, koji su ostavili u nasleđe mlađima da poštuju i vole legende varoši kakav je bio njegov imenjak Pantelić, "večiti Lešničanin iz Niša".

Radenko Cvejić, Lešničanin, koji je vatreni navijač Borca od malih nogu, u kom je i sam igrao do polaska u Policijsku školu, kaže da je "odlazak dva Dragana, dve legende varoši, skoro u jednom danu, velika žalost za mesto, ali i primer kako čovekoljupci, poput njih, ostaju za najlepši spomenar mesta i njegovih meštana".

BONUS VIDEO: ĐOKOVIĆ IZNENADIO ŠETAČE: Novak u društvu supruge i dece vozio bicikl pored beogradske Beton hale

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više