DETALJI DRAME NA OSTRVU: Čoveka su sekunde delile od smrti

Novosti online 17. 10. 2021. u 21:52

Veliku dramu gledali smo na Sent Džejms parku, gde je jedan navijač kolabirao na tribinama i utakmica je prekinuta na 15-ak minuta.

Foto: AP

Londonski tim je slavio sa 3:2 u veoma dobrom meču, ali ga je ipak obeležio prekid krajem prvog poluvremena.

Sa jedne od tribina orilo se „Stop, stop“ (stanite, stanite, prim. aut), ali su Erik Dajer i Regilon bili među prvima to primetili i reagovali.

U tom trenutku se na tribinama dešavala prava životna drama, jer je jednom navijaču pozlilo, a publika je tražila da se meč zaustavi kako bi mu se ukazala pomoć.

„Navijači su vikali ‘stanite, stanite’. Video sam jednog od njih kako leži dole i drugi čovek mu je davao veštačko disanje i masirao mu grudi. Bio sam mnogo nervozan. Otrčao sam do sudije i rekao mu – ne možemo da igramo, prekinite meč“, ispričao je Regilon.

Arbitar Andre Mariner je na Serhiovu sugestiju pogledao ka tom delu tribina, meč je zaustavljen, a lekarski tim je otrčao na tribine, noseći defibrilator da bi pomogao navijaču.

„Fudbal nije najbitniji. Brzo se oporavi“, napisao je Regilon posle meča na društvenim mrežama. S druge strane, Erik Dajer je požurivao lekara da otrči na tribine sa defibrilatorom i pomogne navijaču.

Novinari sa lica mesta kažu objašnjavaju šta se dogodilo.

Foto: AP

 

"Ono što je bilo sjajno je to što su navijači i igrači alarmirali lekare. Fudbaleri su se poređali za korner, ali je buka koju su pravili navijači došla do igrača i sudija i privukla dovoljno pažnje da svi shvate koliko je situacija ozbiljna i da se utakmica prekine. Mogao sam da vidim nekoga iz publike kako pokazuje znak srca", napisao je Alister Megovan sa BBC-a. 

Pogledajte više