ZVEZDA RASPUCANA IDE U DANSKU: Bežati nećemo, plena se ne odričemo

UBEDLjIVA pobeda, u pravo vreme. Fudbaleri Crvene zvezde, otputovaće u Dansku, na gostovanje Mitjilandu u trećem kolu Lige Evrope u odličnom raspoloženju.

Foto: M.Vukadinović

Čak sedam pogodaka u mreži Kolubare pokazatelj su da je reprezentativna pauza dobrodošla igračima srpskog šampiona koji će u Herningu (četvrtak, 18.45) imati priliku da ostvare i treću pobedu u drugom po jačini UEFA kupu i zadrže prvu poziciju na tabeli koju su izborili trijmufima nad Bragom (2:1) i Ludogorecom (1:0).

Naravno, nije "sedmica" u Lazarevcu pravi reper za ono što izabranike Dejana Stankovića očekuje na hladnom severu Starog kontinenta, ali je itekako pokazatelj da je posle nešto turbulentnijeg početka sezone, ekipa iz Ljutice Bogdana uhvatila pravi ritam. Takođe, i kvartet nosilaca, u sastavu Aleksandar Dragović, Miloš Degenek, Milan Borjan i Aleksandar Katai se oporavio od posledica virusa korona. Dragović je odigrao poluvreme i načeo Kolubaru, Borjan je svih 90 minuta proveo ispred gola Zvezde, dok su ulasci Kataija i Degeneka bili bespotrebni usled stanja na semaforu posle prvih 45 minuta (6:0).

- Svi zajedno moramo da budemo koncentarisani, mnogo teška utakmica protiv nezgodnog protivnika, snažnog, jakog, direktnog, brzog i uigranog. Ali naravno imamo i mi naše adute, nećemo se sigurno sklanjati i bežati, što bi rekli "bežati nećemo, plena se ne odričemo". Uspeli smo da odmorimo igrače koji će igrati i biće spremni sigurno - rekao je trener crveno-belih Dejan Stanković posle druge najubedljivije pobede u njegovom trenerskom mandatu. - Hteli smo Aleksandru Kataiju da damo minute, ali kada smo videli kakva je situacija sa terenom nisam želeo da se upustim u rizik. Čestitke Zvezdi i idemo dalje.

Sedmicu je pečatirao prvencem u dresu Zvezde talentovani napadač Marko Lazetić.

- Pamtiću ovu utakmicu dugo. Korak po korak idem i ostvarujem snove i ispunjavam sve ono zbog čega sam i počeo da se bavim fudbalom. Gladan sam golova i ovo je samo jedan u nizu. Pogoditi za prvi tim Crvene zvezde je stvarno nešto posebno - istakao je Lazetić za klupski sajt i dodao: - Sledeći cilj je da se na našem stadionu upišem u strelce. Siguran sam da ću i to uspeti i to vrlo brzo. Sama utakmica je bila otvorena, imali smo dobar rezultat, i što se mene tiče, odgovaralo mi je to što sam imao mnogo prostora da napadam gol rivala. Zaslužena pobeda, arhiviramo meč sa Kolubarom i okrećemo se Midtjilandu - zaključio je Lazetić.

SAMO BOD PROTIV NORDSJELANDA

"VISIO" je Mitjiland u duelu sa Nordsjelandom, bio na pragu trećeg poraza u sezoni, ali je sa dva gola u drugom poluvremenu uspeo da se vrati "iz mrtvih" i stigne do boda (2:2). Naredni rival crvene-zvezde je na odmor duela sa ekipom koja je imala pet uzastopnih poraza otišao u deficitu od dva pogotka. Međutim, buđenje su najavili prvo Žunior Brumado, pa zatim rezervista Viktor Lind i spasili ekipu Bo Henriksena od gubitka čitavog plena.

Pogledajte više