SRBINOV TRANSFER SNOVA: Dušan Vlahović nije uspeo da sakrije veliku tajnu

Novosti online 11. 10. 2021. u 13:26

DUŠAN Vlahović je tema dana u italijanskoj štampi. Sa pravom, jer je otkrivena njegova tajna.

FOTO: AP/Tanjug

Podsetimo, italijanski sportski mediji su prošle sedmice javili da je naš golgeter odbio da potpiše novi ugovor sa Fiorentinom i postane najplaćeniji igrač u njenoj istoriji. 

Koliko su te informacije precizne, ostaje tek da se vidi, ali i čelnici kluba iz Firence svesni su dve stvari: poseduju pravi fudbalski dragulj u svom špicu, ali taj dragulj vrlo dobro zna da ga žele istinski giganti, pa je zasada rekao "ne, hvala" na ponuđeni produžetak saradnje.

Ali, gde će nastaviti karijeru? To i dalje nije poznato, ali se pojavila dosad najveća naznaka.

Naime, iako su ga prilično ozbiljno tražili ovog leta i Totenhem i Atletiko Madrid, član "orlova" je izgleda rešen da mu sledeća stanica u karijeri bude - Juventus.

Foto: Epa / JULIEN WARNAND

Dušan Vlahović

O tome je na naslovnoj stranici "Gazeta delo sport" danas pisala u svojoj posebno odabranoj temi: velika rekonstrukcija Juventusa.

U tekstu se navodi da je sportsko rukovodstvo "stare dame" iz Torina rešeno da se ka budućim uspesima grabi mladim superzvezdama, igračima rođenim 2000. godine (ili koju kasnije).

Među onima koji bi trebalo da budu okosnica tog "Novog Juvea" je i Dušan Vlahović.

- Vlahović, koji se definitivno nameće svojim nastupima u Fiorentini, mogao bi da bude na fudbalskom tržištu već ove zime. To malo komplikuje Juventusove planove, mada je dobro poznata osovina Torino - Firenca kada se radi o 'razmeni' mladih talenata. Uostalom, trener Fiorentine Vinćenco Italijano oduvek je imao posebno poštovanje za Dejana Kuluševskog, mladića koji se manje koristi u šahovskim partijama Maksa Alegrija - piše "Gazeta" i otkriva sledeće:

- Suočena sa stranom konkurencijom, "stara dama" bi pomoć u nastojanjima da angažuje Dušana Vlahovića mogla da nađe u njegovoj želji. Baš kao i kada se radilo o Lokateliju prošlog leta. Naime, Vlahović se poverio prijateljima da bi voleo da ostvari san i zaigra u dresu Juventusa. (Direktor Federiko) Ćerubini ga prati pažljivo godinama, otkako je došao u Italiju, a tu je i jedan bonus: sa ovakvim golgeterom, klub se stabilizovao na toj poziciji na duži period, kao što je to slučaj sa Mojzeom Kinom. Dušanov dolazak bi, međutim, pogurao Moratu ka izlaznim vratima - zaključuje se u tekstu "Gazete delo sport".

FOTO: EPA

Dušan Vlahović

Podsetimo, u sedmici za nama trener "viole" je istakao da se u ovom trenutku ne razmišlja o prodaji srpskog reprezentativca, kome ugovor ističe za nešto manje od dve godine.

- Stvarno ima malo smisla da sada pričamo kako ćemo Dušana da zamenimo već u prvom narednom prelaznom roku, koji nam stiže za tri meseca. Uostalom, imamo u ekipi i Aleksandra Kokorina, pokušavamo da i od njega izvučemo maksimum. On i Vlahović su tandem, mada nije nemoguće da potražimo i neka druga rešenja - istakao je trener "viole" Vinćenco Italijano.

Dušan Vlahović je dosad dao 25 golova u seriji A, na 44 utakmice, a ove sezone je već sedam puta bio strelac, od čega je poslednji gol bio za pobedu Srbije nad Luksemburgom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više