(ISPRAVKA) Šaćiri nije obukao jaknu tzv. OVK, već je ogrnut jaknom od strane trećeg lica

Novosti online 10. 10. 2021. u 10:42

Đerdan Šaćiri, posle meča sa Severnom Irskom nije obukao jaknu tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) prilikom davanja izjava, kako je prvobitno objavio naš portal, već je ogrnuo a na šta nam je ukazao portal raskrinkavanje.me.

Foto: Printskrin

Šaćiri je posle trijumfa Švajcaraca stao pred kamere TV RSI kako bi odgovarao na pitanja vezana za utakmicu, da bi mu u jednom renutku prišao bradati čovek i navukao mu jaknu.

Na snimku pomenute televizije se vidi da je Šaćiri u trenutku ostao zbunjen, a zatim i da je na jakni amblem sa dvoglavim orlom na crvenoj pozadini, sa slovima UČK (OVK).

Bradati čovek se smeje i odlazi u stranu, dok se i Šaćiri takođe nasmejao kada je prepoznao amblem, pre nego što je zbacio jaknu sa sebe i nastavio da daje intervju kao da se ništa nije desilo.

Inače, Šaćiri je poznat kao fudbaler koji godinama provocira Srbe zastavama Albanije, prikazivanja tzv. Kosova kao dela Albanije, a zbog straha od navijača Crvene zvezde Jirgen Klop ga svojevremeno nije doveo u Beograd kada je Liverpul gostovao crveno-belima u sklopu Lige šampiona.

Podsetimo, Šaćiri je zajedno sa saigračem Džakom slavio trijumf Švajcarske protiv Srbije na SP tako što su pokazivali dvoglavog orla, a posle toga su se i izvinjavali zbog velikog udara švajcarske javnosti na njih. Takođe, igrači su od strane FIFA kažnjeni po 10.000 evra.

Napomena: U prvobitnoj verziji teksta istaknuto je da je Šaćiri obukao jaknu sa grbom OVK, što nije u skladu sa činjenicom i onim što se vidi na snimku, tako da je u ispravljenoj verziji istaknuto da je Šaćiri ogrnut jaknom, od strane nepoznatog čoveka u miks zoni, kao i da je nakon što je video grb na jakni istu skinuo.

(Telegraf)

Pogledajte više