PRAVI SE TIM SNOVA Bogatstvo stiglo u NJukasl, dve zvezde fudbala su prve mete

Novosti online 09. 10. 2021. u 16:42

FUDBALSKA vest ove nedelje, možda i sezone, je da je Saudijski javni investicioni fond kupio Njukasl. I, već su krenule priče engleskih medija oko toga koje zvezde fudbala bi mogle da dođu u taj klub.

Foto: Tanjug/Lindsey Parnaby/Pool via AP

Pomenuti državni organ Saudijske Arabije, koji je kupio engleskog premijerligaša Njukasl junajted za 300 miliona funti, što je oko 350 miliona evra, na svom čelu ima Mohameda bin Salmana, koji raspolaže sa neverovatnih 320 milijardi funti.


Naravno, mašta navijača "svraka" je odmah proradila, krenulo se sa pravljenjem "tima snova" u društvu i na internetu, ali izgleda da će se to dešaati i u realnosti.


Naime, kako javlja britanski "Telegraf", novo rukovodstvo kluba u januaru 2022. može da na pojačanja potroši 190 miliona funti, što je oko 223 miliona evra. 

FOTO: AP

Hari Kejn


Isti izvor navodi su "na dohvat ruke" dva vrhunska špica - Totenhemov špic, a kapiten reprezentacije Engleske, 28-godišnji Hari Kejn, te šest godina mlađa zvezda Pari Sen Žermena, Kilijan Mbape.

FOTO: EPA

Kilijan Mbape

Na tabeli Premijer lige, posle sedam odigranih kola Njukasl je pretposlednji, sa samo tri osvojena boda i gol-razlikom 8:16.


BONUS VIDEO  Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više