ON JE NAJVEĆI MALER NA SVETU Poništen mu je već 16. gol, a plaćen je pravo bogatstvo

Novosti online 02. 10. 2021. u 18:36

FUDBAL voli da igra više nego bilo šta drugo, ali iako je vrhunski napadač - sreće baš i nema.

FOTO: N. I.

Timo Verner je prošlog leta stigao iz Lajpciga u Čelsi, s londonskim timom postao je prvak Evrope, ali ga pehovi i dalje prate kada se radi o poništenim golovima.

Danas mu se to desilo čak šesnaesti put otkako je postao član "plavaca".

Naime, u utakmici sa Sautemptonom, odigranom u okviru 7. kola Premijer lige, Čelsi je pobedio s 3:1 i došao do prvog mesta na tabeli, ali uz novu nevericu nemačkog napadača.

Pri rezultatu 1:0, zahvaljujući golu Trevoa Čalobaha u devetom minutu, Timo Verner je matirao suparničkog golmana četiri minuta pre odlaska na veliki predah. Počeo je da slavi, jer niti je napravio prekršaj, niti se nalazio u nedozvoljenoj poziciji, ali arbitar Martin Etikinson je poručio da će se ipak sačekati malo sa proglašenjem promene rezultata, kako bi kontaktirao kolege u VAR sobi.

Njegov saradnik, Majk Din, doneo je odluku da se pogodak poništava, jer je 18 sekundi pre nego što se mreža zatresla, na drugoj strani terena Vernerov saigrač Sezar Aspilikueta napravio prekršaj.

Tako je 16. put u ove dve sezone Verner doživeo da mu se pogodak ne važi, po čemu je apsolutni svetski rekorder.

Na to se nadovezalo i izjednačenje (Vord-Proues je realizovao penal u 60. minutu), pa se činilo da će "plavci" doživeti kiks, ali je strelac za Sautempton isključen 13 minuta pre kraja.

Verner je nedugo zatim sa pravom slavio - postigao je gol u 84. minutu, svoj prvi u ovom izdanju Premijer lige, a konačnih 3:1 za Čelsi postavio je Ben Čilvel u 89.

Podsetimo, Lajpcig je zaradio 53 miliona evra od prodaje ovog Tima Vernera, koji je u 59 utakmica za londonski klub 16 puta bio asistent, u 13 navrata strelac, a pomenutih 16 puta je zbog VAR-a njegov pogodak bio poništen.


BONUS VIDEO Nakon nokauta - Sudija usred ringa morao da uspava MMA borca

 
Pogledajte više