BORJAN DOBIO POZIV DA BRANI ZA KANADU: Evo od čega zavisi da li će golman Zvezde moći da bude među stativama u reprezentaciji

Novosti online 02. 10. 2021. u 08:58

GOLMAN i kapiten Crvene zvezde, Milan Borjan propustio je utakmice u Novom Pazaru i Razgradu protiv Ludogoreca zbog toga što je pozitivan na virus korona. Uprkos tome iskusni čuvar mreže dobio je poziv da nastupi za reprezentaciju Kanade za oktobarske mečeve.

Foto: N. Paraušić

Još uvek nije izvesno da li će 33-godišnjak iz Knina braniti za nacionalnu selekciju protiv Meksika, Jamajke i Paname. To zavisi od negativnog testa na Kovid-19.

Selektor Džon Herdman odlučio je da uvrsti Borjana na spisak igrača na koje računa. Njegov oporavak teče dobro, pa se u Kanadi nadaju da bi mogao da se nađe među stativama i tako pomogne reprezentaciji koja juri san zvani Mundijal.

Do meča protiv Meksika ostalo je sedam dana, tri dana kasnije Kanada gostuje Jamajki, a još tri dana posle toga dočekaće Panamu.

Njegove rezerve na poslednjem selektorovom spisku su Maksim Krepo (27) iz Vankuvera i Džejms Pantemis (24) iz Montreala. Svesni su u Kanadi da nemaju adektvatnu zamenu za Borjana i značilo bi im kada bi bio spreman da brani.

Golman Crvene zvezde je do sada za nacionalni tim odigrao 56 utakmica.

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 
Pogledajte više