UHAPŠENI NAPADAČI NA SUDIJU: Rasvetljeno divljaštvo iz tunela

Novosti online 01. 10. 2021. u 13:39

JEDNA od sumornih balkanskih fudbalskih scena počela je da se rasvetljava.

FOTO: Nebojša Paraušić

Pripadnici policije Bosne i Hercegovine su u četvrtak lišili slobode M. M., E. P. i A. G. iz Mostara zbog sumnji da su učestvovali u napadu koji se dogodio u tunelu Lendava, nakon prekinute utakmice Velež – Borac, potvrđeno je za portal "Bljesak".

- Tri osobe su lišene slobode i prebačene u Policijsku upravu Konjic na dalju obradu. U svojstvu su osumnjičenih zbog događanja u tunelu Lendava, odnosno napada na službenike Fudbalskog saveza BiH - rekao je Ljudevit Marić, portparol lokalnog MUP-a.

Od navedenih su uz potvrdu privremeno oduzeti mobilni telefoni. Dan ranije su pripadnici MUP-a uhapsili F. L. (2000) iz mesta Domanovići kod Čapljine zbog osnovanih sumnji da je učestvovao u napadu na Sabriju Topalovića i njegove kolege pre sedam dana u tunelu Lendava. F. L. je zadržan u prostorijama Policijske uprave Čapljina, nakon čega je predat službenicima Policijske uprave Konjic na dalje postupanje, budući da oni vode istragu u ovom slučaju.

"Dnevni avaz" podseća da je nakon utakmice Velež - Borac, 21. septembra u 23.45 sati, u tunelu Lendava nedaleko Jablanice presretnuto vozilo mercedes glavnog sudije Sabrije Topalovića, a u kojem su bile dve službene osobe s utakmice, pomoćnik Admir Šehović i supervizor suđenja Adnan Alispahić. Napadači su palicama i metalnim šipkama razbili stakla, nakon čega su u automobil ubacili baklju. Automobil je skoro u potpunosti izgoreo, a telesne povrede je zadobio Alispahić kojem je pomoć ukazana u Domu zdravlja u Jablanici.


BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj

 
Pogledajte više