STOJKOVIĆ ZADOVOLJAN IGROM, ALI BRINE POVREDA MITROVIĆA: Kad nosiš dres Srbije moraš da trčiš i izgaraš

Novosti online 04. 09. 2021. u 20:27

SRBIJA je pobedila Luksemburg sa 4:1 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi zadovoljan je igrom, ali i zabrinut zbog udarca koji je dobio Aleksandar Mitrović.

FOTO: M. Vukadinović

Srpski napadač je postigao dva gola, ali je u finišu utakmice dobio nezgodan udarac zbog kojeg je morao da napusti teren.

Piksi je bio zadovoljan igrom, ali i pristupom Dušana Tadića i drugova.

- Uspeli smo da ostvarimo cilj, da se pobedi i osvoje nova tri boda. Prvo poluvreme je bilo dobro, možda ne perfektno, ali je bila dominacija. U nastavku smo pali, dozvolili Luksemburgu da ima veći posed lopte, ali smo se vratili i bez problema priveli utakmicu kraju - rekao je Stojković posle utakmice i dodao:

- Normalno je da pristup bude dobar. Stalno se potencira pristup kada igramo. Kada nosiš dres svoje zemlje moraš da trčiš i izgaraš iz minuta u minut.

Sledi Irska (utorak, 20.45), ali ipak brine povreda Aleskandra Mitrovića.

- Videćemo kakvo je stanje. Mitrović je dobio jak udarac, u pitanju je jagodična kost, ali moramo da uradimo sve da se oporavimo što pre moguće. Već u utorak pokažemo pravu igru i osvojimo bodove - zaključio je Stojković.

Podsetimo, Srbija se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli sa 10 bodova koliko ima i Portugal, ali naša selekcija ima bolju gol razliku.

Pogledajte više