ŠOK NA "NOU KAMPU", OVAJ POZIV NIKO NIJE OČEKIVAO: Besnog Ronalda nudili i Barseloni, Portugalac je hteo da ode bilo gde...

Novosti online 31. 08. 2021. u 08:07

JEDAN od najzanimljivijih prelaznih rokova u evropskom fudbalu otvorio je Lionel Mesi, a pratio ga je u stopu i Kristijano Ronaldo koji se vratio u Mančester junajted.

FOTO: EPA

Portugalca su kao rasnog konja vodali i nudili svakom klubu koji bi mogao da se zainteresuje za njega... Prvo ga je odbio Pari Sen Žermen, pa Real Madrid, nakon toga pričalo se da je zainteresovan i Mančester siti, a to je i sam Pep Gvardiola demantovao, nakon čega je isplivala informacija da je pre odlaska u Mančester junajted ponuđen i Barseloni. 

Priteran u ćošak, Žorž Mendeš je kontaktirao i Katalonce, upitali su Đoana Laportu želi li Ronalda kao zamenu za Lionela Mesija, a predsednik katalonskog giganta je to odbio. 

Znao je prvi čovek Barse kakvu bi to reakciju izazvalo kod navijača, a ujedno, gigant koji grca u dugovima nije mogao da ponudi Portugalcu finansijske uslove koji bi ga zadovoljili. 

Sigurno je da bi taj potez izazvao veliki gnev kod navijača koji su zbog nedostatka finansija morali da gledaju kako Mesi nakon 21 godine odlazi iz kluba, kakva bi tek reakcija bila da je doveden fudbaler koji je ostavio veliki trag u Realu... 

Nije do kraja ostalo jasno da li je Ronaldo "aminovao" kod Mendeša da ga ponudi Barseloni, ali teško da je portugalski superagent to mogao da učini bez njega.

Ipak, uspeo je vrlo brzo da ubedi Mančester junajted da ga dovede i ponudi mu najveću platu u Premijer ligi.

Pogledajte više