SAHRANJEN BIVŠI GOLMAN NENAD ĆUKOVIĆ: Poslednji ispraćaj na groblju Lužani u Petrovu

Vid Blagojević

25. 08. 2021. u 15:36

VIŠE stotina srodnika, prijatelja, bivših i aktivnih fudbalera, oprostilo se u utorak na groblju Lužani u Petrovu od Nenada Ćukovića, nekadašnjeg fudbalskog golmana Modriče, dobojskog Željezničara i rodnog Ozrena.

FOTO: Vid Blagojević

Da podsetimo, on je u subotu u ranim časovima poginuo u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Modriča – Odžak, u 36.godini života.

Ćuković je na kružnom toku na ulazu u Odžak izgubio kontrolu nad vozilom i udario u betonska slova u kružnom toku. Sa njim u autu su bili njegovi prijatelji i bivši fudbaleri Modriče Dejan Ristić i Spasoje Savkić, koji su prošli sa povredama i van životne su opasnosti.

Nenad Ćuković rođen je u Sarajevu, gde mu je otac u ratu poginuo 1992. On, majka i brat su se sa zavežljajem u ruci skrasili u Modriči i tu je Ćuković postao golman trofejne juniorske ekipe Modriče, koja je 2005.godine bila osvajač Kupa Republike Srpske i BiH, te šampion BiH. U dresu Modriče nastupao je u kvalifikacijama za Kup UEFA 2004.godine. Nakon toga pristupio je Ozrenu iz Petrova, gde je nastupao od 2005. do 2019. godine.

Dok su se saigrači FK Ozren opraštali od tragično preminulog druga, predsednik PFS Doboj i predsednik FK Modriče Petar Jelić najavio je:

- Pokrenuću inicijativu da svake godine 20. avgusta fudbalski klubovi Ozren i Modriča odigraju memorijalnu utakmicu u Petrovu, a prihod od prodatih ulaznica išao bi deci preminulog Nenada. Moramo sačuvati od zaborava Nenada Ćukovića i iskazivati brigu za njegovu porodicu, a posebno za decu - naglasio je Jelić.

Ćuković je iza sebe ostavio suprugu Gordanu, kćerku Milicu (11) i sina Mihajla(8).

Nad večnim počivalištem Nenada svi su zaplakali kada su fudbaleri Ozrena na rukama doneli sanduk sa posmrtnim ostacima na grob. Suze majke Zagorke, brata Davora, supruge Gordane, dece, brojnih srodnika, prijatelja zalile su Nenadov grob.

Pogledajte više